“Ik besteed mijn tijd liever niet aan vervelende uitzoekkarweitjes”

Roos gaat de straat op. Waardevolle kennis kun je niet alleen van achter je beeldscherm opdoen, vindt Roos. Ze snijdt […]

Door Roos op 25 september 2014 met een leestijd van 1 minuut

Roos gaat de straat op. Waardevolle kennis kun je niet alleen van achter je beeldscherm opdoen, vindt Roos. Ze snijdt de meest uiteenlopende onderwerpen aan en gaat op zoek naar échte verhalen en ongepolijste ervaringen met mobieltjes, contracten en verzekeringen. Zonder reclametaal.
Deze week aan het woord: Henk-Jan (27) uit Almere over vervelende uitzoekkarweitjes.

“Ik ben een keer in mijn leven overgestapt van provider. Maar dat was alleen omdat de winkel van Hi dicht was en die van Vodafone nog open was. Sindsdien ben ik niet meer overgestapt. Ze belden me onlangs voor een verlenging en ik ben eigenlijk blindelings akkoord gegaan. Ik heb ook nooit problemen gehad bij hen, dus er is ook geen dringende reden om over te stappen. Bovendien heb ik niet zo veel zin om mijn tijd te steken in het uitzoeken of het ergens anders nog goedkoper kan. Misschien ben ik op dat gebied een beetje lui.”

Roos begrijpt dat jij je tijd beter kunt besteden. Als zij dit vervelende klusje voor jou zou opknappen, wat doe je dan liever met die vrije tijd?

“Op dit moment spendeer ik veel tijd aan het bewerken van filmpjes van festivals, vakanties of bijvoorbeeld de Color Run. Ik bewerk het materiaal thuis en upload de video’s dan op YouTube.”

Dan heb jij zeker wel een goede internetverbinding?

“Nu je ernaar vraagt, mijn postbus wordt helemaal volgestouwd met folders over een glasvezelverbinding. Ik heb eigenlijk geen idee wat daar een normale prijs voor is, en waar ik op zou moeten letten. Het overzicht ontbreekt me, en het lijkt me een dagtaak om dat allemaal uit te zoeken. Dat heb ik dus ook nog maar even op de lange baan geschoven.”

Roos gaat het voor je uitzoeken.