“3G kiezen is net als een oude Nokia kopen”

Roos gaat de straat op en snijdt de meest uiteenlopende onderwerpen aan van alledag. Op zoek naar de échte verhalen, […]

Door Roos op 29 oktober 2014 met een leestijd van 1 minuut

Roos gaat de straat op en snijdt de meest uiteenlopende onderwerpen aan van alledag. Op zoek naar de échte verhalen, de ongepolijste ervaringen zonder reclametaal. Echte kennis kun je niet alleen van achter je beeldscherm opdoen, vindt Roos. Deze week aan het woord: Ionuț (29) uit Amsterdam over 4G.

“Ik heb 4G, dat kreeg ik bij mijn iPhone abonnement. Maar vind je dat interessant? Bijna iedereen heeft toch 4G? Ik begrijp niet waarom iemand geld zou uitgeven aan een snelle smartphone om dan toch voor 3G te gaan”.

Wist je dat Vodafone nu ook 4G+ aanbiedt?

“Dat klinkt als een marketingtrucje. Ik weet niet precies wat 4G+ inhoudt, maar als het sneller is dan 4G wil ik dat eigenlijk automatisch krijgen. Ik betaal maandelijks 50 euro voor mijn mobiele abonnement, ik wil dus altijd het allersnelste internet”.

Is 3G volgens jou dan veel trager?

“Het is wel degelijk wat trager. Maar eerlijk gezegd: wanneer ik rechts boven in mijn beeldscherm 3G zie staan, ben ik sowieso al geërgerd. Dat beïnvloedt mijn oordeel over de internetsnelheid misschien wel”.