Gesprekjes
1 min leestijd

“Door kritisch te vergelijken hebben we honderden euro’s bespaard”

Roos gaat de straat op en snijdt de meest uiteenlopende onderwerpen aan van alledag. Op zoek naar de échte verhalen, […]

Roos gaat de straat op en snijdt de meest uiteenlopende onderwerpen aan van alledag. Op zoek naar de échte verhalen, de ongepolijste ervaringen zonder reclametaal. Echte kennis kun je niet alleen van achter je beeldscherm opdoen, vindt Roos. Deze week aan het woord: Mattijs (33) uit Zutphen over vergelijken.

Mijn vriendin en ik zijn onlangs verhuisd van Amsterdam naar Zutphen. We hadden behoefte aan meer ruimte. In Amsterdam hadden we een klein appartementje, nu wonen we in een historisch pand in de binnenstad met een grote tuin.

Klinkt goed! Heb je dan ook nieuwe contracten moeten afsluiten?

De verhuizing was een goede aanleiding om alles opnieuw te bekijken: wat doen we met energie? Wat vinden we belangrijk? Willen we nog wel een tv? Uiteindelijk hebben we voor groene energie bij Greenchoice gekozen, en omdat we geen tv meer willen hebben we ons UPC contract opgezegd. Internet hebben we nu van Tele2. Ik heb ook meteen ook een nieuw telefoonabonnement afgesloten. Omdat mijn iPhone 5 na twee jaar nog prima werkt, heb ik nu een sim only abonnement.

Waar hebben jullie op gelet bij het kiezen?

We hebben voor jaarcontracten gekozen. Ons huurcontract duurt namelijk ook een jaar, en aanbieders veranderen hun deals zo vaak. De markt van mobiel en internet is zo veranderlijk dat je met een kort contract een stuk flexibeler bent. Na al dat vergelijken ben ik wel een stuk scherper en kritischer geworden. Vroeger was ik daar niet echt mee bezig, maar nu ben ik meer over die kosten gaan nadenken. Daardoor hebben we flink bespaard, zeker honderden euro’s per jaar.

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel