Gesprekjes
1 min leestijd

“Groene energie is belangrijker dan besparen”

Roos gaat de straat op. Waardevolle kennis kun je niet alleen van achter je beeldscherm opdoen, vindt Roos. Ze snijdt […]

Roos gaat de straat op. Waardevolle kennis kun je niet alleen van achter je beeldscherm opdoen, vindt Roos. Ze snijdt de meest uiteenlopende onderwerpen aan en gaat op zoek naar échte verhalen en ongepolijste ervaringen met mobieltjes, contracten en verzekeringen. Zonder reclametaal.
Deze week aan het woord: Michiel (37) uit Amsterdam over groene energie.

“Een slimme meter heb ik niet, maar een keer per maand check ik mijn energieverbruik. Ik heb een appje van Greenchoice op mijn telefoon, waar ik mijn energiestanden kan intikken. Daar kan ik met handige grafiekjes mijn verbruik in het oog houden en vergelijken met dat van andere driepersoonshuishoudens. Mijn gezin scoort onder de helft van het gemiddelde, we zitten bijna in de categorie ‘zuinig’!”

Dat is mooi! Bespaar je dan bewust?

“Eigenlijk niet, ik let er niet echt op. Als mijn verbruik omhoog zou gaan, zou ik wel proberen te bezuinigen. Ik zou bijvoorbeeld minder lang kunnen douchen. Hoewel mijn nieuwe regendouche wel erg lekker is…”

En het vergelijken van energieleveranciers, doe je dat bewust?

“Sinds ik bij Greenchoice ook Winddelen heb, en zo mede-eigenaar ben van een windmolen die groene stroom opwekt, heb ik niet meer vergeleken. Door die Winddelen blijf ik nu bij Greenchoice. Ik weet niet zeker of dit de goedkoopste optie voor me is, maar het is zeker niet de duurste. Groene energie is belangrijk voor mij, en met mijn Greenchoice app kan ik ook precies zien hoeveel energie mijn windmolen opwekt. Dat is leuk! Overstappen zou ik alleen nog doen naar een kleinere, meer transparante maatschappij met een meer persoonlijke benadering. En liefst zonder wanbeleid.”

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel