Gesprekjes
2 min leestijd

“Is groene energie wel zo groen als ze zeggen?”

Roos gaat de straat op. Waardevolle kennis kun je niet alleen van achter je beeldscherm opdoen, vindt Roos. Ze snijdt […]

Roos gaat de straat op. Waardevolle kennis kun je niet alleen van achter je beeldscherm opdoen, vindt Roos. Ze snijdt de meest uiteenlopende onderwerpen aan en gaat op zoek naar échte verhalen en ongepolijste ervaringen met mobieltjes, contracten en verzekeringen. Zonder reclametaal.
Deze week aan het woord: Wes (26) uit Leiden over groene stroom.

“De laatste tijd zie ik vaak ‘verkopers’ op straat van de nieuwe energieleverancier Van de Bron. Ik heb er altijd mijn bedenkingen bij als ze op straat staan met van die reclamejasjes aan. Hele ideologische marketing, maar is het doel ook zo ideologisch? Ik heb er nog niet veel over gelezen maar ik vraag me af hoe het werkt, en of die energie wel zo groen is als dat ze zeggen. Stroom is iets ontastbaars, hoe weet ik nou hoe groen stroom is als het bij mij uit het stopcontact komt?”

Van de Bron is een nieuw initiatief waarbij je direct energie afneemt van de bron. Dus bijvoorbeeld van de zonnepanelen van boer Jan uit Drenthe.

“Ik vind het wel een mooi initiatief. Hoewel ik best wel sceptisch ben, begrijp ik ook dat er iemand in moet geloven om de ‘trein’ op gang moet laten komen. Iemand moet het voortouw nemen. Nu hoef ik dat niet per se te zijn, maar ik waardeer het altijd enorm als andere mensen die taak op zich nemen. Ik ben een webdesigner en ben dus altijd bezig met techniek. Ik volg dit soort nieuwe ontwikkelingen wel. Zo is er een bedrijfje in de Verenigde Staten dat een mobiele windturbine heeft ontwikkeld. Als er ergens stroom is uitgevallen, rijden ze naar dat gebied en laten ze een soort ballon in de lucht die windenergie genereert. Ook heb je Elon Musk, die met de elektrische auto Tesla de markt deed omkeren. Nu volgen alle grote bedrijven zijn voorbeeld.”

Interessant zo’n mobiele windturbine. Roos gaat eens uitzoeken wat in Nederland de nieuwste snufjes zijn. We houden je op de hoogte.

Wekelijks bespaartips via de mail?

Roos schrijft over alles wat te maken heeft met energie, verzekeringen, mobiel en meer! De beste bespaartips en handige checklists direct in je mailbox ontvangen?

  Afmelden kan altijd! We verwerken je gegevens volgens ons Privacybeleid.

   

  In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

  Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

  Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

  Mail mij iedere dag een bespaartip!


   Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

   Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel