Mobiel
2 min leestijd

Checklist voor studenten

Als student op kamers moet je heel wat regelen. Contracten, abonnementen, verzekeringen,… De goedkoopste deals uitzoeken vraagt veel tijd. Daarom is Roos er! Zoals je in het artikel ‘Bespaartips voor studenten’ kunt lezen, helpt Roos studenten met haar contractwekkers besparen op vaste lasten. Als je een wekker zet voor je mobiele abonnement, bijvoorbeeld, krijg je voor de einddatum een mailtje met 3 betere verleng- en overstapdeals. Dan kun je met Roos meteen overstappen. Maar voor welke contracten en verzekeringen kunnen studenten wekkers zetten? Dat lees je in deze checklist!

Checklist voor studenten

Benieuwd waar je allemaal op kunt besparen met de contractwekkers? Roos maakte een checklist van alle contracten en abonnementen die je als student snel vergeet, maar die wel een groot deel van je budget wegkapen. Check it out!

Contractwekkers voor abonnementen en contracten

   • mobiel: bespaar tot € 200 per jaar

  Als je op jezelf gaat wonen, ga je waarschijnlijk nog vaker bellen. Wil je daar zo weinig mogelijk geld aan kwijt, maar wil je wel een leuke mobiel? Zet dan een contractwekker!

   • internet en tv: bespaar tot € 200 per jaar

  Moet je je eigen internetverbinding regelen? Laat Roos dan voor jou de beste optie uitkiezen, en zet gelijk een wekker voor dat nieuwe contract. Zo verlies je het nooit uit het oog.

   • energie: bespaar tot € 400 per jaar

  Bij sommige studenten is het gas/water/licht bij de huurprijs inbegrepen. Is dat bij jou niet zo? Sluit dan een energiecontract met een mooi actietarief af bij Roos. Blijf je nog een jaartje in dezelfde kamer? Dan is het extra belangrijk om een wekker te zetten. Actietarieven van een energiecontract schieten na een jaar namelijk flink omhoog. Met Roos heb je zonder moeite weer een voordelig contract te pakken.

Contractwekkers voor verzekeringen van studenten

    • inboedel- en opstalverzekering: bespaar tot € 120 per jaar

  Het kan voor studenten verstandig zijn om een inboedel- en opstalverzekering af te sluiten. Je dure spullen, zoals je laptop en televisie, zijn op die manier verzekerd. Wil je steeds de goedkoopste verzekering? Zet dan een wekker bij Roos.

    • zorgverzekering: bespaar tot € 270 per jaar

  Niemand wil een dure zorgverzekering, en studenten al helemaal niet. Wil je minder zorgpremie betalen? Roos helpt je! Tip van Roos: check ook eens of je recht hebt op een zorgtoeslag.

    • aansprakelijkheidsverzekering: bespaar tot € 20 per jaar

  Een aansprakelijkheidsverzekering is altijd een verstandige keuze als je niet wil opdraaien voor de schade van een ander.Vergeet ook daar geen wekker voor te zetten.

Andere soorten contracten en documenten

Je kunt wekkers zetten voor al je contracten, verzekeringen en persoonlijke documenten! Welke dan? Bijvoorbeeld deze:

     • OV-chipkaart met voordeeluren
     • Rijbewijs
     • Sportschoolabonnement
     • Spotify abonnement
     • Netflix abonnement
     • Tijdschiftabonnement
     • Krantenabonnement
     • Bibliotheekabonnement

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


  Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

  Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel