Mobiel
2 min leestijd

Het goedkoopste sim only abonnement

Heb je al een telefoon, en wil je een sim only abonnement aanschaffen? Good for you! Sim only tarieven zijn doorgaans 50% goedkoper dan die van traditionele abonnementen. Bij die laatste worden de kosten van je telefoon namelijk elke maand aan je doorberekend. Bij een sim only abonnement, daarentegen, betaal je alleen voor je belminuten, sms’jes en data.

Goedkoopste sim only abonnement

Waar vind je nou een goedkoop sim only abonnement? Dit hangt niet alleen af van de provider die je kiest, maar ook een aantal keuzes die je maakt wat betreft duur van abonnement en databundel. Roos legt het voor je uit.

Sim only abonnement lager tarief dan traditioneel abonnement

Heb je nog geen telefoon en twijfel je tussen een traditioneel abonnement met telefoon in de maandkosten inbegrepen, of een sim only abonnement waarbij je apart een telefoon koopt? Dan vind je het vast interessant om te weten dat sim only in dat geval na zo’n 2 jaar voordeliger is. Dat is zo omdat kostprijs van de telefoon in de maandkosten van traditionele abonnementen is inbegrepen.

Na de contractperiode, wanneer je telefoon is afbetaald, blijf je echter dezelfde prijs betalen! Stilzwijgende contractverlengingen zijn dus echt geen goed idee.

Kies je voor een traditioneel abonnement, maar wil je geen zo’n kostelijke abonnementsverlenging? Roos helpt je hier graag bij! Zet een persoonlijke contractwekker, en laat Roos je wekken wanneer je contract bijna zal aflopen. Ze zal voor je klaarstaan met een rijtje persoonlijke, interessante deals.

Verschillen in sim only tarieven

Verder zijn er tussen verschillende sim only abonnementen ook grote prijsverschillen. Ben je op zoek naar de goedkoopste optie, dan is het slim om eerst je gebruikersprofiel te bepalen. Wat de goedkoopste optie is voor jou, hangt af van je gebruikersprofiel. Hoeveel belminuten en sms’jes gebruik je maandelijks? Heb je wel 150 MB nodig? En voel je je het beste bij een maandelijks opzegbaar contract, of kies je voor de standvastigheid van 24 maanden?

Hoe langer, hoe goedkoper

De prijs van een abonnement hangt natuurlijk ook af van de looptijd van dat contract. Omdat providers klanten het liefst zo lang mogelijk aan zich willen binden, is een 24 maanden contract altijd goedkoper dan een 12 maanden contract. Hou je van flexibiliteit? Dan is een maandelijks opzegbaar contract iets voor jou. Hiervoor kun je terecht bij BEN, Robin Mobile, Tele2, BEN en Mobile Vikings. Let op: dit is wel het duurste abonnement.

Verschillen tussen providers

Er zijn steeds meer providers die sim only abonnementen aanbieden. Ze zijn, ook door die concurrentie, erg prijsbewust. Nu en dan zijn er echte stuntaanbiedingen. Dat doen zowel de kleine als grote providers. Kleine providers zoals Simyo en Simpel kunnen hun prijzen standaard laag houden, maar ook de grote spelers in het veld slagen erin om scherpe deals aan te bieden. Het is een heel dynamisch veld, waarin overzicht vaak zoek is. Gelukkig hoef je niet alles zelf uit te pluizen!

Zet Roos aan het werk

Nu je het een en ander weet over sim only tarieven, is het misschien tijd om een keuze te maken. Heb je nog een contract lopen? Zet dan een contractwekker en vul je voorkeuren voor een nieuw contract in! Hiermee zet je Roos aan het werk. Zij zoekt onafhankelijk alvast de beste deals voor je uit, zodat je direct kan overstappen als je contract afloopt.

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel