Mobiel
2 min leestijd

Voorkom hoge internetkosten in het buitenland

Horrorverhalen over telefoonrekeningen van duizenden euro na de vakantie; Roos krijgt er rillingen van. Wil je een billshock voorkomen? Lees dan voor je vertrek de volgende tips even.

 

Kosten internet buitenland

De kosten voor internet in het buitenland kunnen hoog oplopen. Roos heeft daarom deze checklist gemaakt zodat je een onaangename verrassing bij thuiskomst bespaard blijft!

    • Bekijk je opties voor een buitenlandbundel

      Bekijk alle opties, ook bij alternatieve roamingproviders. Een alternatieve roamingprovider is een andere provider dan die waar je je abonnement bij hebt afgesloten. Sinds juli 2014 is het mogelijk om voor een andere provider te kiezen als je je over de grens bevindt. Je kunt tegenwoordig ook tegoed kopen in het buitenland.

    • Download thuis alvast alle handige apps

      Alle apps die je wilt gebruiken in het buitenland kun je alvast thuis downloaden. Dat scheelt je een hoop MB’s in het buitenland!

    • Update al je apps voor vertrek

      Zo voorkom je dat jouw telefoon ongewenste updates gaat uitvoeren en hiermee een heleboel MB’s opslokt. Zet daarna ook gelijk even alle automatische updates uit.

    • Schakel gedeelde fotostreams uit

      Je wilt waarschijnlijk niet dat elke foto die je maakt aan hoge kosten met je vrienden wordt gedeeld. Je kunt beter de foto’s handmatig delen als je ergens toegang tot wifi hebt.

    • Sla je Spotify playlist thuis op

      Dan kun je die offline beluisteren in het buitenland. Download thuis ook alvast filmpjes en video’s die je misschien in het buitenland wilt bekijken.

    • Koop gewoon een plattegrond

      Google Maps is een MB-vreter! Als je bedenkt dat je in Indonesië 8,95 euro per MB betaalt, dan betaal je alleen al bij het laden van de map dit bedrag. Verplaats je je vervolgens, dan moet de kaart iedere keer weer opnieuw laden. De kosten lopen dan aardig hard op! Voor dat geld kun je een hele hoop stadsplattegronden kopen.

    • Check datalimiet om hoge kosten te voorkomen

      Gelukkig bestaat er nu een datalimiet voor mobiel internetten in het buitenland. Als je een bedrag rond de 60 euro bereikt, word je gewaarschuwd door je provider. Dan  kun je alleen verder internetten als je een bevestiging hiervoor terugstuurt. Let er wel op wanneer de datalimiet bij jouw provider ingaat. Per factuurperiode of per maand? Als je namelijk van 25 t/m 30 juli op vakantie gaat en je factuurperiode loopt tot de 27ste, dan kun je dus 2 keer een bedrag van rond de 60 euro kwijt zijn.

    • Wachtwoord op je mobiel

      Zo voorkom je dat de dieven met jouw mobiel kunnen bellen en internetten. Je wilt natuurlijk niet nadat je je telefoon kwijt bent, ook nog eens een hoge telefoonrekening opgestuurd krijgen!

 

Wekelijks bespaartips via de mail?

Roos schrijft over alles wat te maken heeft met energie, verzekeringen, mobiel en meer! De beste bespaartips en handige checklists direct in je mailbox ontvangen?

    Afmelden kan altijd! We verwerken je gegevens volgens ons Privacybeleid.

     

    In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

    Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

    Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

    Mail mij iedere dag een bespaartip!


      Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

      Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel