Roos geeft tips

Voorkom hoge internetkosten in het buitenland

Horrorverhalen over telefoonrekeningen van duizenden euro na de vakantie; Roos krijgt er rillingen van. Wil je een billshock voorkomen? Lees dan voor je vertrek de volgende tips even.

Door Roos op 24 september 2014 met een leestijd van 2 minuten

Kosten internet buitenland

De kosten voor internet in het buitenland kunnen hoog oplopen. Roos heeft daarom deze checklist gemaakt zodat je een onaangename verrassing bij thuiskomst bespaard blijft!

  • Bekijk je opties voor een buitenlandbundel

   Bekijk alle opties, ook bij alternatieve roamingproviders. Een alternatieve roamingprovider is een andere provider dan die waar je je abonnement bij hebt afgesloten. Sinds juli 2014 is het mogelijk om voor een andere provider te kiezen als je je over de grens bevindt. Je kunt tegenwoordig ook tegoed kopen in het buitenland.

  • Download thuis alvast alle handige apps

   Alle apps die je wilt gebruiken in het buitenland kun je alvast thuis downloaden. Dat scheelt je een hoop MB’s in het buitenland!

  • Update al je apps voor vertrek

   Zo voorkom je dat jouw telefoon ongewenste updates gaat uitvoeren en hiermee een heleboel MB’s opslokt. Zet daarna ook gelijk even alle automatische updates uit.

  • Schakel gedeelde fotostreams uit

   Je wilt waarschijnlijk niet dat elke foto die je maakt aan hoge kosten met je vrienden wordt gedeeld. Je kunt beter de foto’s handmatig delen als je ergens toegang tot wifi hebt.

  • Sla je Spotify playlist thuis op

   Dan kun je die offline beluisteren in het buitenland. Download thuis ook alvast filmpjes en video’s die je misschien in het buitenland wilt bekijken.

  • Koop gewoon een plattegrond

   Google Maps is een MB-vreter! Als je bedenkt dat je in Indonesië 8,95 euro per MB betaalt, dan betaal je alleen al bij het laden van de map dit bedrag. Verplaats je je vervolgens, dan moet de kaart iedere keer weer opnieuw laden. De kosten lopen dan aardig hard op! Voor dat geld kun je een hele hoop stadsplattegronden kopen.

  • Check datalimiet om hoge kosten te voorkomen

   Gelukkig bestaat er nu een datalimiet voor mobiel internetten in het buitenland. Als je een bedrag rond de 60 euro bereikt, word je gewaarschuwd door je provider. Dan  kun je alleen verder internetten als je een bevestiging hiervoor terugstuurt. Let er wel op wanneer de datalimiet bij jouw provider ingaat. Per factuurperiode of per maand? Als je namelijk van 25 t/m 30 juli op vakantie gaat en je factuurperiode loopt tot de 27ste, dan kun je dus 2 keer een bedrag van rond de 60 euro kwijt zijn.

  • Wachtwoord op je mobiel

   Zo voorkom je dat de dieven met jouw mobiel kunnen bellen en internetten. Je wilt natuurlijk niet nadat je je telefoon kwijt bent, ook nog eens een hoge telefoonrekening opgestuurd krijgen!