Mobiel
1 min leestijd

Het huwelijk tussen de tablet en de phone: phablet

Een phablet is de Brangelina (Brat Pitt en Angelina Jolie) van de mobiele toestellen. Het is een soort huwelijk tussen de phone en de tablet. Dit apparaat heeft de functionaliteiten van een telefoon en afmetingen die in de buurt komen van een tablet. Roos vraagt zich af: waarom zijn die phablets zo populair? Hoewel ze nauwelijks in je uitgaanstasje passen, is de gebruiksvriendelijkheid hoog.

Wat zijn phablets?

Steeds vaker hoor je de term ‘phablet’ terugkomen, maar wanneer is iets nou een tablet en wanneer een phablet? Als mensen van een phablet spreken, dan gaat het doorgaans over telefoons met een scherm tussen 5 en 7 inch. Best een groot formaat dus voor een telefoon. Bovendien is het verschil tussen een phablet en tablet dat je met die laatste niet kan bellen. Met een phablet kan dat wel.

Wat zijn de voordelen van een phablet?

Als je kiest voor een phablet, dan doe je dit natuurlijk om het grote formaat van de telefoon. Door het extra grote schermformaat kun je veel beter lezen. Mailen, whatsappen, gamen en video’s bekijken is ook veel prettiger dan op een telefoon met een kleiner formaat. Je hoeft door de hoge schermresolutie ook niet in te zoomen, waardoor je een veel beter overzicht hebt van de pagina waarnaar je kijkt. Nog een voordeel van de phablet is dat de batterij doorgaans langer meegaat dan die van een kleinere telefoon, omdat de batterij simpelweg groter is.

Wat zijn de nadelen van een phablet?

Het nadeel van een phablet is dat hij niet lekker in de hand ligt. Deze toestellen zijn qua design niet ontworpen om lang tegen je oor aan te houden. Bovendien is het lastig dat je zo’n telefoon gemakkelijk even in je broekzak kunt wringen.

De populairste phablets van 2014

Roos zet voor je op een rijtje welke phablets het populairste zijn in 2014.

  • Apple iPhone 6 Plus
  • Samsung Galaxy Note 4
  • Huawei Ascend Mate 7
  • Huawei Ascend G7
  • LG G3

Op de hoogte blijven van nieuwste phablets?

Heb je nog een abonnement en wil je in de toekomst een phablet? Zet een contractwekker en Roos wekt je op het juiste moment met een rijtje goede phablet deals!

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


  Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

  Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel