Telefoongeheugen vol? Roos heeft een trucje om dit te verhelpen

Bijna iedereen met een iPhone, en vooral die met 16 GB, heeft na een tijdje hetzelfde probleem: te weinig geheugen. Roos heeft een makkelijke oplossing gevonden zodat je tenminste niet honderden favoriete foto’s hoeft te verwijderen.

Door Roos op 3 april 2016 met een leestijd van 1 minuut

Hoeveel ruimt heb je nog over op je iPhone

Eerste checken we even hoeveel ruimte je nog over hebt. Ga naar je SETTINGS app. Klik op GENERAL en dan ABOUT. Bij AVAILABLE staat hoeveel GB je nog over hebt op je iPhone (en ook iPad).

settings

Films downloaden via iTunes

Als je een film probeert te huren via iTunes, verwijdert je iPhone automatisch bestanden die je niet gebruikt. Bij het downloaden moet je er wel op letten dat de film niet groter is dan het resterende vrije geheugen van je iPhone.


size-download

De volgende stap

Vervolgens open je je iTunes-app op je telefoon (die staat bij iedereen met een iPhone automatisch geïnstalleerd) en huur je een hele lange film. Het liefst in HD – dan is het bestand nóg groter namelijk.

Vervolgens, als er een opmerking in je beeldscherm verschijnt die je vertelt dat je niet genoeg geheugen hebt, klik je op SETTINGS. Een paar suggesties voor lange films zijn Pearl Harbor, The Lord of the Rings en Pirates of the Carribbean: At World’s End.

Een paar keer herhalen om meer geheugen vrij te maken

Check nu opnieuw hoeveel geheugen je nog hebt. Als het goed is, is dit meer dan dat je eerst had. Zo kun je weer ongestoord foto’s en video’s blijven maken. Je kunt het proces een paar keer herhalen, om zo nog meer geheugen vrij te maken.

Hoeveel ruimte heb jij kunnen vrijmaken met deze truc?