Streamingdiensten
4 min leestijd

Netflix account delen: hoe werkt een familie account?

Lekker languit op de bank films en series kijken van Netflix. Dat willen je familie en vrienden vast ook wel. Roos zocht uit hoe jij je Netflix-account kan delen met de Netflix profielen en abonnementen. Wil je je Netflix account opzeggen of je familie account downgraden. Roos legt het je uit.

Zo kun je je Netflix account delen met meerdere mensen

Je Netflix-account kun je delen met meerdere mensen, bijvoorbeeld uit hetzelfde gezin, als je verschillende profielen aanmaakt. Je kunt je abonnement upgraden en downgraden om Netflix met meer of minder mensen tegelijk te kunnen kijken. In dit artikel legt Roos je uit hoe je Netflix kunt delen, upgraden of opzeggen.

Netflix account delen met anderen

Je Netflix account mag op een onbeperkt aantal apparaten gebruikt worden. Dit kan alleen niet tegelijkertijd. Afhankelijk van het abonnement dat je hebt, kan er op 1, 2 of 4 schermen tegelijkertijd gekeken worden. Daardoor kun je met één account toch met meerdere mensen kijken. Door verschillende profielen aan te maken, zorg je ervoor dat je allemaal gebruik kunt maken van Netflix alsof je allemaal een eigen account hebt. Elk profiel heeft een eigen kijkgeschiedenis en kijklijst met series en films. Hetzelfde dus als het hebben van een eigen account, maar dan deel je de kosten!

Netflix abonnementen: welke opties zijn er?

Je kunt een basic, standaard of premium Netflix abonnement afsluiten. Met het basic abonnement kun je op 1 scherm tegelijkertijd kijken, met het standaard abonnement met 2 en met het premium abonnement met 4. Leuk bijkomstigheidje: Bij het standaard abonnement geniet je ook van HD en op premium zelfs van Ultra HD! Als je een familie of gezelschap van 3 of meer bent, kom je dus al snel uit op het premium abonnement!

Minder betalen voor TV en/of Internet?

Zet Roos aan het werk om voor jou persoonlijk automatisch de beste deals te vinden en bespaar honderden euro's per jaar!

Vul éénmalig je gegevens in en wij geven je een seintje zodra we een betere deal voor je hebben gevonden.

Start met besparenHet kost je slechts 2 minuten!

Netflix profielen: hoe werkt het?

De kijkhistorie wordt per Netflixprofiel apart bewaard. Op basis van deze kijkhistorie en de ratings die jij aan je films en series geeft, krijg je ook aanraders van Netflix. Wel zo fijn dus als die gepersonaliseerd blijven en je geen actiefilms aangeboden krijgt waar je zusje zo gek op is, terwijl jij meer van romkoms houdt. Je krijgt elkaars kijkhistorie ook niet te zien. Je profielen worden gesynchroniseerd op al je browsers en apparaten, zoals je Apple TV of Smart TV. Je kunt je profielen overal beheren en eventueel nieuwe aanmaken. Je kijkgeschiedenis wordt ook gesynchroniseerd over je apparaten.

Netflix profielen voor kinderen

Netflix heeft ook speciale profielen voor kinderen. Als je in je account de switch ‘Voor kinderen’ aanzet, zal er rekening worden gehouden met de leeftijd van het kind.

Je kunt een profiel ook kindvriendelijk maken door de optie ‘Kind?’ te selecteren op de bewerkingspagina van dat profiel. Je kunt voor elk kinderprofiel een leeftijdsclassificatie instellen, zodat kinderen alleen films en series kunnen zien die op hun leeftijd zijn afgestemd.

Netflix profielen verwijderen

Wil je een profiel verwijderen? Bijvoorbeeld omdat het niet meer gebruikt wordt? Wees je dan wel bewust dat de kijkhistorie en aanraders ook verwijderd worden en je daar dus niet meer bij kunt. Volg de volgende stappen:

Netflix profiel verwijderen:

 1. Open Netflix en log in op je Netflix account
 2. Ga naar de pagina ‘Account’
 3. Selecteer ‘Profielen beheren’ en druk op het potloodje
 4. Kies ‘Profiel verwijderen en druk nogmaals op ‘Profiel verwijderen’
 5. Klik vervolgens op ‘Klaar om je keuze te bevestigen. Het profiel is nu verwijderd.

Netflix abonnement wijzigen

Je kunt ook je abonnement wijzigen. Als je bijvoorbeeld je Netflix abonnement wilt upgraden of downgraden. Beide opties kunnen je geld besparen. Als je mensen toevoegt aan je abonnement, kun je de kosten delen en betaal je dus minder! Als je eigenlijk de enige bent die het abonnement gebruikt en betaalt, kun je beter downgraden en zo ook minder betalen. Volg de volgende stappen om je Netflix abonnement aan te passen:

Netflix abonnement wijzigen:

 1. Open Netflix en log in op je Netflix account
 2. Ga naar de pagina ‘Account’
 3. Ga naar ‘Details abonnement’ en druk op ‘Abonnement wijzigen’
 4. Kies het gewenste abonnement en selecteer ‘Doorgaan’ of ‘Bijwerken’
 5. Selecteer ‘Wijziging bevestigen’ of ‘Bevestigen’ om je keuze vast te leggen. Je abonnement is nu gewijzigd.

Een upgrade van je abonnement gaat direct in en je betaalt de nieuwe prijs op je volgende factureringsdatum. Een downgrade van je abonnement gaat in op de volgende factureringsdatum, waarna je de nieuwe prijs gaat betalen.

Netflix abonnement opzeggen

Wil je eigenlijk liever helemaal van je Netflix abonnement af? Heb je alle films en series die jij leuk vindt al bekeken? Of wil je gewoon even een andere streamingdienst proberen zonder dubbele kosten te maken? Dan kun je beter je Netflix abonnement opzeggen.

Heb je nog andere accounts die je liever ook wilt opzeggen? Kijk op deze pagina’s hoe je dat doet: Disney Plus opzeggen, Videoland opzeggen, RTL XL opzeggen, Fox Sports opzeggen, Apple One opzeggen.

Heb jij controle over je maandelijkse uitgaven?

Of denk je dat het eigenlijk wel beter kan? Geen zorgen! Roos kan je helpen om de controle (weer terug) te krijgen. Roos helpt je je maandelijks terugkerende uitgaven te optimaliseren. Zo hou je geld over voor de echt leuke dingen van het leven! Hoe het werkt? Roos zet je abonnementen op een rijtje en stuurt een seintje met een beter voorstel zodra ze verlopen. Als het zover is kan je de beste optie kiezen uit het nieuwe aanbod. Team Roos regelt de overstap, verlenging of opzegging voor. Zo bespaar je automatisch tijd en geld!

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


  Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

  Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Jip Hoestra) een e-mail over dit artikel