Streamingdiensten
4 min leestijd

Videoland account delen: zo pak je dat aan

Door je Videoland account te delen met anderen kun je de kosten van je abonnement verdelen. Roos legt je in dit artikel uit hoe het werkt.

Voor vele huishoudens is de Nederlandse streamingdienst Videoland niet meer weg te denken. Videoland heeft dan ook voor elk wat wils. Door meerdere profielen aan te maken binnen een account kun je makkelijk je Videoland account delen met je vrienden of familie.

Je Videoland account delen: wat je van tevoren moet weten

Op je Videoland account kun je in totaal 5 profielen hebben. Een iemand heeft het zogenaamde hoofdprofiel. Met het hoofdprofiel heb je de mogelijkheid om het account te beheren en de profielen te bewerken of zelfs te verwijderen. Het hoofdprofiel is van de persoon van wie het abonnement op zijn of haar naam staat.

Per profiel is het mogelijk om een persoonlijke pincode in te stellen zodat je je profiel en je gegevens kan afschermen voor de andere gebruikers. Ook heeft elk profiel zijn eigen kijkgeschiedenis, persoonlijke aanbevelingen en een kijklijst.

Maar met hoeveel schermen kun je dan eigenlijk tegelijk streamen? Dat ligt eraan wat voor soort abonnement je hebt. Hieronder staat beschreven welke soorten er zijn.

Soorten abonnementen

Het aantal schermen waar je tegelijk mee kan streamen verschilt per soort abonnement. Videoland biedt drie soorten abonnementen aan:

  • Basis abonnement (1 scherm voor € 4,99)
  • Plus abonnement (2 schermen voor € 7,99)
  • Premium abonnement (4 schermen voor € 9,99)

Met een Basis abonnement heb je minder mogelijkheden dan met een Plus of Premium abonnement. Bij het Basis abonnement kan je namelijk reclame krijgen. Daarnaast zit het downloaden en offline bekijken van films en series er niet bij inbegrepen.

Weet je niet meer wat voor soort abonnement je hebt? Kijk dan even op de website van Videoland naar je account gegevens, onder het kopje ‘Abonnement informatie’ staat aangegeven wat voor soort abonnement je hebt. (Let op, om dit te controleren heb je een hoofdprofiel nodig).

Je Videoland account delen, hoe maak je een nieuw profiel aan?

Om je Videoland account te kunnen delen zal je eerst aan de slag moeten met het aanmaken van een nieuw profiel. Dit kun je gemakkelijk regelen vanuit het hoofdprofiel via de website of de app van Videoland.

Een nieuw profiel aanmaken op de Videoland website

 1. Open de website van Videoland
 2. Klik rechtsboven in de hoek op je profielpictogram
 3. Klik op ‘+ Profiel toevoegen’
 4. Selecteer voor welke leeftijdscategorie je een profiel wilt aanmaken (kies tussen: volwassene, kind van 6 – 9 jaar of een kind van 0 – 6 jaar)
 5. Vul de persoonsgegevens in en beveilig het profiel eventueel met een pincode
 6. Kies een kleur voor je avatar
 7. Klik op ‘Profiel aanmaken’

Een nieuw profiel aanmaken op de Videoland app

 1. Open de Videoland app op je telefoon of tablet
 2. Tik rechtsonder in de hoek op je profielpictogram
 3. Klik onder het kopje ‘Profielen’ op de knop ‘+ Nieuw’
 4. Selecteer voor welke leeftijdscategorie je een profiel wilt aanmaken (kies tussen: volwassene, kind van 6 – 9 jaar of een kind van 0 – 6 jaar)
 5. Vul de persoonsgegevens in en beveilig het profiel eventueel met een pincode
 6. Kies een kleur voor je avatar
 7. Klik op ‘Profiel aanmaken’

Zodra je een nieuw profiel hebt aangemaakt kun je je Videoland account gaan delen, ondanks dat iedereen een eigen pincode kan instellen op zijn profiel zal iedereen wel moeten inloggen met dezelfde inloggegevens.

Videoland koppelen aan je smart tv

Als je Videoland wilt gaan kijken op een smart tv of op een ander digitaal apparaat dan heb je twee opties om je account binnen te komen. De eerste optie is simpelweg door je inloggegevens in te voeren en met de andere optie kan je inloggen door middel van een koppelcode.

Je Videoland account koppelen aan je smart tv

 1. Open de Videoland app op je televisie
 2. Open daarnaast ook de Videoland app op je mobiel of open de website via je computer
 3. Klik op je profielpictogram
 4. Klik op de knop ‘Account’
 5. Tik vervolgens op de optie ‘+ Koppelen’
 6. Vul de koppelcode in
 7. Klik op ‘koppelen’

Je kunt Videoland ook streamen via de Ziggo Horizon Mediabox, een Chromecast, een Apple TV een HDMI-kabel en een Playstation 4 of 5.

14 dagen gratis Videoland proberen

Mocht je er nog niet helemaal over uit zijn of Videoland iets voor jou is dan is het mogelijk om Videoland twee weken gratis uit proberen. Hou er rekening mee dat je abonnement automatisch zal worden verlengd na deze proefperiode.

Wil je Videoland opzeggen?

Heb je voor je gevoel alles op Videoland al bekeken en wil je je abonnement liever opzeggen? Lees dan het artikel van Roos waarin wordt uitgelegd hoe je je abonnement bij Videoland moet opzeggen.

Wil jij besparen op je vaste lasten?

Roos is jouw slimme financiële assistent en maakt een overzicht van je maandelijks terugkerende uitgaven. Zodra je kunt besparen of als er iets beter kan stuurt Roos je een slim seintje. Zo kun jij eenvoudig geld besparen zonder omkijken. Bij Roos weet je zeker dat je goed zit: geld én tijd besparen, zonder gedoe!

Start nu met besparenGrip op je maandelijkse uitgaven met Roos

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


  Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

  Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Isa Hijnen) een e-mail over dit artikel