Streamingdiensten
4 min leestijd

Wat is Discovery Plus? Lees hier alles wat je moet weten!

Sinds 4 januari 2021 is de nieuwe streamingdienst Discovery + beschikbaar in Nederland, hierbij is de huidige streamingdienst van Discovery genaamd Dplay vervangen. Maar wat is Discovery + nou eigenlijk en wat is er te zien op dit platform? Roos gaat het je in dit artikel vertellen.

Over Discovery Plus

Discovery Plus is het ideale platform voor mensen die houden van real-life-entertainment. Je vindt hier series en programma’s met bijzondere verhalen over het echte leven. Discovery staat dan ook bekend om zijn documentaires en reality shows.

Met een abonnement heb je onbeperkt toegang tot een groot aanbod aan zenders, series en programma’s. Zo zijn er zo’n 2500 verschillende programma’s en ruim 55.000 afleveringen aan content te vinden. Daarnaast heeft het platform zijn eigen Discovery + Originals die je nergens anders kunt bekijken.

Minder betalen voor TV en/of Internet?

Zet Roos aan het werk om voor jou persoonlijk automatisch de beste deals te vinden en bespaar honderden euro's per jaar!

Vul éénmalig je gegevens in en wij geven je een seintje zodra we een betere deal voor je hebben gevonden.

Start met besparenHet kost je slechts 2 minuten!

Wat kun je kijken op Discovery +?

Op Discovery Plus zijn de beste programma’s van Discovery (Science), TLC, Animal Planet, HGTV, Food Network, Motortrend, ID, Paranormal en BBC te vinden. Zo kan je kijken naar de welbekende programma’s als Chasing Classic Cars, Gold Rush, Say Yes to the Dress en de geliefde natuurdocumentaires van BBC.

Naast het real-life entertainment kun je binnenkort ook naar Eurosport 1 en 2 kijken. Op deze zenders kijk je naar wielrennen, Grand Slam-tennis, basketbal, auto- en motorsporten en nog veel meer andere topsport. Ook willen ze de Olympische Spelen van Tokio 2021 gaan streamen.

Tot slot zijn er ook exclusieve Discovery + Originals te vinden, waaronder Nederlandse programma’s zoals Fitness Diaries en Bevallen met Bobbi. In de toekomst zal er meer Nederlandse/Belgische content geproduceerd worden.

Discovery garandeert elke week unieke content aan het aanbod toe te voegen.

Kosten abonnement

Een abonnement kost € 3,99 per maand of € 39,99 per jaar. Voor die prijs kan je onbeperkt het volledige aanbod streamen zonder reclame. Daarnaast is het mogelijk om met 3 schermen tegelijkertijd te streamen.

Een abonnement afsluiten

Via de website kan je een abonnement afsluiten. Bij het afsluiten van een abonnement gaat er eerst een proefperiode van 7 dagen in. Binnen deze week kun je je abonnement nog kosteloos opzeggen. Na de proefperiode wordt je abonnement automatisch verlengd en zal je gaan moeten betalen.

Heb je al een abonnement op Dplay? Dan wordt deze automatisch omgezet naar een Discovery + account. Aangezien gebruikers voor Dplay ook € 3,99 per maand betaalden blijven de kosten ongewijzigd.

Verschil Dplay en Discovery Plus

Met de overname van Dplay door de Amerikaanse onderneming Discovery Inc. is het platform vernieuwd en verdergegaan als Discovery Plus. Naast dat de streamingdienst een nieuwe naam en een nieuw uiterlijk heeft gekregen is er eigenlijk vrijwel niks veranderd. Wel is het aanbod op de vernieuwde streamingdienst een stuk groter zodat je van nog meer programma’s kunt genieten.

Waar kan je Discovery Plus op kijken?

Discovery Plus kan je streamen via je smart tv, Apple TV, Amazon Fire, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S, Chromecast, Roku, telefoon of tablet (via de app) en uiteraard in de webbrowser.

Over het gebruik van het platform

Zowel de app als de website van Discovery Plus zijn makkelijk in gebruik. Helaas beschikt Discovery Plus alleen nog niet over een kijklijst waar automatisch wordt bijgehouden welke programma’s je allemaal aan het kijken bent. Wel kan je zelf een favorieten lijst samenstellen om dit bij elkaar te houden. Daarnaast is het niet mogelijk om meerdere profielen aan te maken binnen je account en kun je niet alle content in 4K bekijken. In de toekomst wil Discovery Plus hier verandering in brengen.

Op Discovery+ heb je naast het on demand streamen de mogelijkheid om live tv te kijken en de programmering van je favoriete programma’s 7 dagen terug of 7 dagen vooruit te kijken.

Opzeggen Discovery Plus

Heb je een abonnement en was het toch niet helemaal wat je ervan had verwacht? Geen probleem, je kunt je abonnement via de website namelijk gemakkelijk weer stopzetten. Roos legt je uit hoe het werkt:

Stappenplan Discovery Plus opzeggen website

  1. Open de website van Discovery Plus
  2. Klik rechtsboven in de hoek op het persoonicoontje
  3. Klik onder het kopje ‘Jouw account’ op de optie ‘Abonnement’
  4. Klik op de knop ‘Annuleer jouw abonnement
  5. Klik op ‘Ja, ik zeg mijn abonnement op’

Nu heb je je abonnement opgezegd, je kun je abonnement elk moment weer heractiveren via de website.

Heb jij Netflix altijd al eens willen proberen maar heb je geen zin om gelijk een abonnement te moeten afsluiten? Roos legt je in dit artikel uit hoe jij gratis Netflix kan kijken zonder een abonnement!

Hoeveel abonnementen heb jij eigenlijk?

Het aantal abonnementen onder de Nederlandse huishoudens groeit, gemiddeld hebben we tegenwoordig per huishouden zo’n 11 verschillende abonnementen. Dat kan soms best nogal onoverzichtelijk zijn. Roos helpt je om grip te krijgen op je maandelijkse uitgaven en maakt een overzicht voor je zodat jij nooit teveel betaald. Zo bespaar jij geld en tijd zonder omkijken!

Krijg grip op je maandelijkse uitgavenRoos helpt je met besparen

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Isa Hijnen) een e-mail over dit artikel