Nieuwsbericht

Zorgpremie DSW 2015 stijgt amper

Het zorgseizoen gaat weer van start en gelukkig met goed nieuws: zorgverzekeraar DSW verhoogt zijn premies voor 2015 niet. Klanten betalen in 2015 – net als in 2014 – 95 euro per maand. Ook de premie voor de aanvullende verzekeringen van DSW wordt niet verhoogd.

Door Roos op 25 september 2014 met een leestijd van 1 minuut

Zorgpremie DSW 2015 stijgt amper

Dat is een verrassing, want op Prinsjesdag kondigde het ministerie van Volksgezondheid nog aan dat de zorgpremie met 10 euro per maand zou stijgen. Het ministerie schatte de zorgkosten dus te hoog in. Zorgverzekeraars hebben vorig jaar behoorlijk wat winst gemaakt, ondanks de premiedalingen. DSW zal een deel van zijn reserves (volgens Marcel Canoy is dat maar liefst 40 miljoen euro!) gebruiken om de premie te verlagen. Marcel Canoy van onderzoeksbureau Ecorys meent dat ook andere zorgverzekeraars veel te grote reserves hebben, en hoopt dat ook zij die zullen gebruiken.

Geld terug van DSW

Heb jij dit jaar een zorgverzekering bij DSW afgesloten? Dan heb je geluk: verzekeringnemers bij DSW krijgen aan het eind van dit jaar bovendien nog geld terug, omdat de zorgkosten voor 2014 hoger dan nodig waren. Zij krijgen eind november een onbekend bedrag teruggestort.

Andere zorgverzekeraars

Traditiegetrouw maakte DSW als eerste zijn premies voor 2015 bekend. Hoofdeconoom Marcel Canoy van onderzoeksbureau Ecorys voorspelt dat andere zorgverzekeraars deze trend zullen volgen. Ook Peter Ruys, van Zorgkiezer.nl, denkt er zo over. Hij verwacht ook dat andere verzekeraars hun premies minder zullen laten stijgen dan verwacht. Roos kijkt er al naar uit jou hiervan verder op de hoogte te houden. Hopelijk komt er nog meer goed nieuws!

Benieuwd naar het vervolg? Roos houdt je op de hoogte!

Roos deelt wekelijks echte ervaringen met overstappen, energieleveranciers, mobieltjes, en nog veel meer. Door kennis te delen kunnen we namelijk van elkaar leren.
Vul je e-mailadres in en ontvang handige informatie, waar je echt wat aan hebt!