Autoverzekering
1 min leestijd

Auto in brand gestoken? WA-verzekering vergoedt niets

Roos woont in Amsterdam Noord en ziet in haar wijk steeds meer auto’s die in brand worden gestoken. Wat nou als het de auto was van Roos die zou uitbranden? Ze ging op onderzoek uit. Wat doet de autoverzekering als je auto in brand is gestoken?

Dader autobrand onbekend

Van de meeste autobranden heeft de dader zich niet gemeld. Het is dus onduidelijk wie precies schuldig is en dus aansprakelijk voor de schade. De enige die de schade van de autobrand kan vergoeden is je autoverzekeraar. Maar dan moet je autoverzekering dit wel dekken.

Autobrand en je WA-verzekering

Met een WA-dekking van je autoverzekering ben je alleen verzekerd voor schade die je met je auto veroorzaakt bij een ander. Als je auto in brand wordt gestoken, wat eigenlijk vandalisme is, dan zal je autoverzekering dat dus niet dekken. Je moet de schade helaas zelf betalen.

Autobrand en WA + Beperkt Casco en Volledig Casco

Een autoverzekering met WA + Beperkt Casco dekking en WA + Volledig Cascodekking (allrisk) dekt je schade als gevolg van een autobrand dus wel. Een nadeel van deze schade is dat je terugvalt in het aantal schadevrije jaren. Dat heeft tot gevolg dat je premie stijgt met ingang van het nieuwe verzekeringsjaar.

Autoschade met onbekende dader

Heb je autoschade opgelopen en is de dader onbekend. Dan kun je vaak terecht bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Dit fonds keert de schade uit, maar helaas wordt vandalisme niet gedekt. Het Waarborgfonds heeft als aanvullende voorwaarde dat de schade moet zijn veroorzaakt door een ander motorvoertuig. Bij een autobrand is dat niet aan de orde en kan je helaas deze schade ook niet terugkrijgen van het Waarborgfonds.

Kijk dus goed uit voor je auto met autobranden. De opgelopen schade zal je altijd geld kosten helaas hoe goed je ook verzekerd bent.

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel