Autoverzekering
2 min leestijd

Vijf vragen over autoverzekeringen voor vrouwen

Je kent de clichés (en YouTubefilmpjes) over vrouwen achter het stuur wel. Als we die mogen geloven, zijn vrouwen slechte chauffeurs met erbarmelijke parkeerskills, die een wagen kiezen voor dat mooie kleurtje en bij een rood licht snel nog even mascara aanbrengen en een selfie maken. Zijn het echt gevaren op de weg? Daar zijn autoverzekeraars het niet altijd mee eens. Sommige richten zich namelijk alleen op vrouwen! Waarom? Roos gaat dit na en beantwoordt ook vier andere vragen over autoverzekeringen voor vrouwen.

  • bubble text
   Waarom bestaan er autoverzekeringen voor vrouwen?

   Ondanks de clichés blijkt uit statistieken dat vrouwen minder ernstige ongelukken veroorzaken dan mannen. Ze rijden iets vaker schade van mannen, maar die schades zijn meestal beperkt tot kleine aanrijdingen. Mannen daarentegen rijden een auto vaker total-loss. Ook is bewezen dat mannen wel beter met mechaniek kunnen omgaan, maar meer risico’s nemen, meer verkeersovertredingen maken en harder rijden. Ze zijn bij ongeveer een kwart meer ongevallen betrokken dan vrouwen.

   Het eindoordeel? Volgens de autoverzekeraars voor vrouwen Onna-onna en Zij Rijdt Beter kunnen mannen beter rijden, maar ze doen het niet! Daarom geldt er bij deze verzekeringen geen eigen risico.

  • Zijn autoverzekeringen voor vrouwen goedkoper of duurder?

   Ha, strikvraag! Onderscheid op basis van geslacht is wettelijk niet toegestaan. Vrouwen krijgen dus geen korting. Toch valt op dat autoverzekeringen die zich op vrouwen richten wel lagere premies hebben. Wellicht omdat hun klanten toch minder brokken maken. Het voordeel dat de verzekeraar krijgt door alleen vrouwen aan te trekken, die veiliger rijden, betaalt zich weer uit richting hun klanten.

  • Wat is anders aan autoverzekeringen voor vrouwen?

   Vaak is het zo dat er geen eigen risico is, en je steeds kunt rekenen op hulp bij het invullen van een schadeclaim. Extra diensten zoals het verzekeren van een handtas met inhoud of gratis service voor het controleren van bandenspanning worden ook vaak aangeboden. Verzekeraars houden vaak ook rekening met het aantal kilometers per jaar, omdat vrouwen blijkbaar vaak kortere ritten maken dan mannen.

  • Mag je je als man ook autoverzekeringen voor vrouwen?

   Zeker! Hoewel die verzekeringen afgestemd zijn op wensen van vrouwen, zijn mannen ook welkom. De premie voor mannen en vrouwen is exact dezelfde.

  • Welke verzekeraars bieden autoverzekering voor vrouwen aan?

   – Onna Onna
   – Zelf
   – Zij rijdt beter
   – Queens of the road
   – PolisVoorMij

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


  Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

  Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel