Autoverzekering
3 min leestijd

Hoe ziet het eigen risico eruit bij een autoverzekering?

Net zoals bij elke andere verzekering, betaal je ook bij een autoverzekering een eigen risico. Wil je weten waarvoor je eigen risico betaald en bij welke verzekeringen het eigen risico zit? Lees het artikel dan verder.

Net zoals bij elke verzekering, betaal je ook bij een autoverzekering een eigen risico. Bij een autoverzekering betaal je ongeveer tussen de € 130 en de € 150 eigen risico. Bij de meeste verzekeraars geldt: hoe lager de premie, hoe hoger het eigen risico. Als consument is het goed na te denken wat jij met het eigen risico wilt doen. Wil je meer lezen over het eigen risico? Lees het artikel dan verder.

Voor wat betaal je een eigen risico bij een autoverzekering?

Een eigen risico zorgt ervoor dat jij als bestuurder een stuk voorzichtiger rijdt. De claims zouden namelijk een stuk hoger zijn bij de verzekeraars als bestuurders zonder eigen risico kunnen claimen. Bij een autoverzekering betaal je een eigen risico voor de schade van jouw eigen auto. Dus als schade rijdt aan de auto van jezelf en andere bestuurder betaal je slechts voor jou eigen auto de eigen risico. Per verzekeraar kunnen de eigen risico kosten verschillen. Het kan voorkomen dat er slechts bij een WA beperkt casco en de WA volledige casco een eigen risico aanwezig is. Bij een WA-verzekering ben je namelijk enkel verzekerd voor de schade die je bij een andere auto toebrengt.

In 2 minuten minder betalen voor je autoverzekering?


autoverzekering

Bespaar automatisch op je autoverzekering. Vul eenmalig je gegevens in en Roos houdt voortaan jouw autoverzekeringpremie in de gaten, vertelt je als je te veel betaalt en geeft je een seintje wanneer je contact afloopt.


Ik wil minder betalen

Eigen risico bij een WA-verzekering

De WA-verzekering is de goedkoopste verzekering van de drie autoverzekeringen. Dat komt omdat je slechts verzekerd bent voor de schade die je toebrengt bij een andere bestuurders of auto’s. Bij deze verzekering ben je dus niet verzekerd voor de schade aan jouw eigen auto. Hierdoor komt het heel vaak voor dat er bij de WA-verzekering geen eigen risico. Dit komt omdat het eigen risico alleen geldt voor schade aan de eigen auto en bij de WA-verzekering ben je daar niet voor verzekerd. Het is daarom om vooraf goed na te denken of dit je geschikte verzekering is voor jou als bestuurder.

Eigen risico bij een WA beperkt casco verzekering

De WA beperkt casco verzekering is iets duurder dan de WA-verzekering. Bij de WA beperkt casco ben je ook verzekerd voor de schade die je toebrengt bij andere. Er zijn ook nog andere onderdelen waar je voor verzekerd bent zoals inbraak, diefstal, natuurschade, storm, brand en ruitschade. Via de laatste onderdelen ben je dus verzekerd voor schade aan jouw eigen auto. Dit zorgt er ook gelijk voor dat je een eigen risico moet betalen als er sprake is van schade aan de auto. Je bent bij deze verzekering niet verzekerd voor de schade die jij zelf rijdt aan jouw eigen auto. Dus wanneer jij per ongeluk tegen een paal aanrijdt, ben je hier niet voor verzekerd.

Eigen risico bij een WA volledig casco verzekering

De laatste verzekering van de drie is de WA volledige casco verzekering. Deze verzekering is vaak de duurste van de drie. Dit komt omdat je sowieso verzekerd ben tegen de schade die je bij andere toebrengt. Ook ben je verzekerd voor de schade door inbraak, diefstal, natuurschade, storm, brand en ruitschade. Maar wat deze verzekering duurder maakt is dat jij ook verzekerd bent tegen schade die jij jezelf toebrengt. Dus als jij bijvoorbeeld een te korte bocht neemt, kan jij deze schade claimen bij de verzekeraar. Bij de WA volledige casco verzekering betaal jij ook een eigen risico voor de schade die jij hebt toegebracht bij jezelf.

Roos helpt met het bepalen van het eigen risico op de autoverzekering

Roos helpt je op drie gebieden:

  • Geld besparen: Onze gebruikers besparen gemiddeld € 1500 per jaar op energie, verzekeringen, mobiel, internet + tv + bellen en veel meer abonnementen.
  • Grip op je uitgaven: Creëer overzicht over je maandelijkse uitgaven. Ontvang slimme seintjes als je geld kan besparen of het beter kan. Bespaar tijd en geld om echt leuke dingen te doen.
  • Slimme seintjes: als je in actie moet komen om te besparen, suggesties voor betere producten en tips voor je persoonlijke financiën.
Start nu met besparenGrip op je maandelijkse uitgaven met Roos

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Shakaya Janse) een e-mail over dit artikel