Contracten
3 min leestijd

Energiecontract 2021, wat gaat er veranderen?

Jaarlijks is er een verandering in de energiecontracten. Ook gaan het één en ander veranderen in 2021. Lees hier wat er gaat veranderen.

Het einde van 2020 is inzicht. Het einde van het jaar betekent ook vaak dat de premies van rekeningen of verzekeringen opnieuw worden berekend. Dit geldt ook voor het energiecontract 2021. Nieuwe tarieven en nieuwe regels gaan er voor zorgen dat het één en ander verandert. Wil jij weten wat er verandert in het energiecontract 2021? Lees ons artikel dan verder en kom erachter of er voor jou iets gaat veranderen.

Stijging van de belasting op gas in 2021

De energiebelasting blijft stijgen in het nieuwe jaar, voornamelijk op het gasgebruik. Dit wordt gebruik om duurzame energie te stimuleren. De energiebelasting stijgt naar 4,6%. In de aankomende jaren blijft de belasting stijgen zodat consumenten uiteindelijk zullen afstappen van gas. De energierekening wordt dus hoger er meer gas wordt gebruikt. Daarentegen daalt de belasting op elektriciteit naar 3,5%. Zo is het uiteindelijk goedkoper om elektriciteit te gebruiken. Ieder huishouden krijgt wel een korting op de energiebelasting. Dit noemen ze de: vermindering energiebelasting. Het vaste bedrag stijgt tussen de € 31 tot € 559 euro. Dit is geheel afhankelijk van het energieverbruik.

In 2 minuten minder betalen voor je energie?


energie besparen

Bespaar automatisch op je energiekosten. Vul eenmalig je gegevens in en Roos houdt voortaan jouw energiekosten in de gaten, vertelt je als je te veel betaalt en geeft je een seintje wanneer je contact afloopt.


Ik wil minder betalen

Opslag duurzame energie gaat omhoog op het energiecontract 2021

Het gasverbruik moet flink worden teruggeschroefd in de aankomende jaren. Energieleveranciers gaan veel consumenten dan ook stimuleren om over te stappen op groene elektriciteit. Zo moet uiteindelijk het aantal gasverbruik worden verlaagd. De Opslag Duurzame Energie (ODE) op gas en elektriciteit stijgt met bijna 10%. Een huishouden gaan uiteindelijk 23 euro meer per jaar betalen voor de ODE. Ook dit is een maatregelen om het groene energiegebruik te stimuleren. Jaarlijks wordt er een hoop gehaald uit de subsidiepot en daarvoor moet er natuurlijk ook gecompenseerd worden. Daardoor blijven in de aankomende jaren de heffingen stijgen en blijven consumenten meer betalen.

Hoe ziet het energiecontract 2021 eruit?

Veel consumenten zullen nu natuurlijk afvragen hoe het energiecontract in 2021 eruit komt te zien. Zelfs met al deze heffingen erbij, zal het energiecontract 2021 niet te veel stijgen. Toch als jij veel gas gebruikt, kan het voorkomen dat jouw rekening wel enorm zou stijgen. Wil je juist besparen in plaats van meer betalen? Dan is het een mogelijkheid om over te stappen op groene energie of zelfs van leverancier. Via deze twee manieren ga jij als consumenten minder betalen en hou je uiteindelijk verder meer geld over om uit te geven aan de echte leuke dingen. Weet je niet waar je moet beginnen? wij helpen je hier graag bij.

Roos helpt jou met het afsluiten van abonnementen

Roos helpt je op drie gebieden:

    • Geld besparen: Onze gebruikers besparen gemiddeld € 1500 per jaar op energie, verzekeringen, mobiel, internet + tv + bellen en veel meer abonnementen. Grip op je uitgaven:
    • Grip op je uitgaven: Creëer overzicht over je maandelijkse uitgaven. Ontvang slimme seintjes als je geld kan besparen of het beter kan. Bespaar tijd en geld om echt leuke dingen te doen.
    • Slimme seintjes: als je in actie moet komen om te besparen, suggesties voor betere producten en tips voor je persoonlijke financiën.
In 5 minuten weten waar je geld laat liggenRoos helpt je besparen!

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Shakaya Janse) een e-mail over dit artikel