Hoe kan ik mijn sluipverbruik verminderen? 

De maandelijkse energierekening kan 10% hoger zijn door sluipverbruik. Er zijn verschillende soorten manieren hoe je het sluipverbruik kan verminderen. Wil je weten hoe je dit kan verminderen? Lees het artikel verder.

Door Shakaya Janse op 16 oktober 2020 met een leestijd van 3 minuten

Één van de vaste lasten die je elke maand terugziet is de energierekening. Iedereen met een huis in bezit, betaalt maandelijks voor de energie. De rekening kan in de maand nog weleens verschillen. Ongeacht of je nou goed oplet, kan sluipverbruik ervoor zorgen dat jij meer moet betalen. Wil jij weten hoe je deze sluipverbruik kan verminderen? Lees dit artikel dan verder. 

Wat is sluipverbruik en waarom moet je het verminderen?

Sluipverbruik bestaat voornamelijk uit elektronische apparaten die non-stop energieverbruiken. In sommige gevallen is dit niet nodig en dan wordt het sluipverbruik genoemd. Een elektronisch apparaat zoals de koelkast of vriezer horen de hele dag aan te staan want andere kan je al het eten aan het einde van de dag weggooien. Er zijn genoeg apparaten die de hele dag aan kunnen staan zonder dat jij het echt doorhebt. Denk bijvoorbeeld aan de televisie of een computer die aangesloten zijn aan een stopcontact. Deze apparaten hoeven niet de hele dag aan het stroom te staan en zorgen er dan ook voor dat er ongevraagd energie wordt verbruikt. Zorg er dan ook altijd voor dat deze apparaten uit zijn of niet meer in contact staan met het stopcontact.

Hoe kan je sluipverbruik verminderen?

Het sluipverbruik kan in sommige gevallen zelfs oplopen tot 10% van de totale eindrekening. Er zijn hele slimme trucjes waardoor je dit extreem kan verminderen. Uiteindelijk kan het wel nog eens voorkomen dat een apparaat in het stopcontact blijft zitten maar je moet dit zoveel mogelijk proberen te beperken. In sommige gevallen gebeurt dit ook heel stiekem. Je denkt dat het apparaat uitstaat maar toch brand er een lampje of komt er ergens warmte vanaf. Zo kan je deze stiekeme sluipverbruikers ook vinden. Je kan er altijd nog voor kiezen om een klein apparaatje te kopen die dit voor jou meet maar de makkelijkste manier is om hier zelf rekening mee te houden. 

In 2 minuten minder betalen voor je energie?

 

Tips om jouw sluipverbruik te verkleinen

De makkelijkste manieren om zo min mogelijk energie te verbruiken is door altijd de stekker uit het stopcontact te trekken. Dit is ook gelijk de meeste effectiefste manier en zo weet je zeker dat er geen sprake is van sluipverbruik. Kan je niet makkelijk bij een stopcontact? Gebruik dan een stekkerblok met een aan- en uitknop. Kies ook een apparaat met een stand-by killer of een met een timer erop. Het slimme apparaat zorgt ervoor dat hij in stand-by volledig de energie uitzet voor jou en het sluipverbruik wordt bespaard. Je kan ook overstappen op producten die een stuk energiezuiger zijn en ervoor zorgen dat dit sluipverbruik ook minder blijft. 

Roos geeft jouw seintjes op het sluipverbruik te verkleinen

Roos helpt je op drie gebieden:

  • Geld besparen: Onze gebruikers besparen gemiddeld € 1500 per jaar op energie, verzekeringen, mobiel, internet + tv + bellen en veel meer abonnementen.
  • Grip op je uitgaven: Creëer overzicht over je maandelijkse uitgaven. Ontvang slimme seintjes als je geld kan besparen of het beter kan. Bespaar tijd en geld om echt leuke dingen te doen.
  • Slimme seintjes als je in actie moet komen om te besparen, suggesties voor betere producten en tips voor je persoonlijke financiën.

Start nu met besparen