Gesprekjes
2 min leestijd

“Die Oxxio iPad actie leek me een goede deal”

Roos gaat de straat op en snijdt de meest uiteenlopende onderwerpen aan van alledag. Op zoek naar de échte verhalen, […]

Roos gaat de straat op en snijdt de meest uiteenlopende onderwerpen aan van alledag. Op zoek naar de échte verhalen, de ongepolijste ervaringen zonder reclametaal. Echte kennis kun je niet alleen van achter je beeldscherm opdoen, vindt Roos. Deze week aan het woord: Sarah (31) uit Amsterdam over de Oxxio iPad actie.

“Ik ben aan het uitzoeken of het wel slim is om over te stappen van energieleverancier, en een deal met gratis iPad bij Oxxio te sluiten. Er stond een tijdje geleden namelijk een jongen van Oxxio aan mijn deur, met deze aanbieding. Hij vertelde mij dat ik het contract ieder moment kan opzeggen, ik drie maanden bedenktijd heb en de kosten sowieso lager zullen zijn dan mijn huidige maandelijkse kosten bij Nuon. Ik zou de iPad na die 3 maanden ontvangen. Het leek mij een goede deal! Daarnaast beloofde hij me dat het geen vast contract is. Ik vertelde namelijk nog dat ik erover nadenk om binnenkort naar Frankrijk te verhuizen – ik ben zelf Franse. Dat was geen probleem volgens hem, ik kon gewoon opzeggen. Beter nog: ik kon na bijvoorbeeld een half jaar het contract opzeggen, en toch de iPad houden. Het was volgens hem dus zelfs een slimme zet. Toch twijfel ik nog. Ik wil heel graag een iPad, maar ik stel me hier vragen bij. Hoe maakt zo’n energieleverancier eigenlijk winst, met zulke lage tarieven en gratis iPads? Misschien hebben ze wel een goede deal met Apple gesloten.”

Weet je zeker dat je je contract ieder moment kan opzeggen? Die iPad actie van Oxxio betreft een driejarig contract.

“Die jongen verzekerde me dat. Ik vertelde dat ik graag eerst de Oxxio-tarieven wilde vergelijken met die van mijn huidige energieleverancier. Zijn antwoord was dat ik kan wachten tot de eerste afrekening van Oxxio, zodat ik dat bedrag dan kan vergelijken met mijn huidige kosten. Als hun tarief van Oxxio mij niet bevalt, kan ik het contract gemakkelijk opzeggen. Ik ben akkoord gegaan, dit leek mij geen verkeerde keuze. Ik heb mijn handtekening gezet, en die jongen heeft gelijk 1 cent van mijn rekening afgehaald om mijn bankgegevens te controleren.”

Heb je al berekend wat zo’n driejarig abonnement met gratis iPad je zal kosten?

“De Oxxio jongen heeft mij de contractpapieren gegeven, maar ik heb de eigenlijke tarieven nergens op papier. Hij liet het mij zien op zijn iPad, en toonde me dat de Oxxio-tarieven inderdaad lager zijn dan die van Nuon.”

Ik raad je aan om de duur van het contract en de tarieven toch even na te gaan, voor je hiermee verder gaat.

“Weet je wat, ik bel ze nu gelijk even op.”

Wil je weten hoe dit verhaal afloopt? Laat hier je e-mailadres achter, en ontvang het vervolg in je mailbox! Spoiler: de deal is niet meer zo rooskleurig!

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel