Internet tv & bellen
5 min leestijd

Goedkoop internet

Je wilt graag het beste internet, maar het liefst ook geld besparen. Geen zorgen, dat kan! Met dit artikel leert Roos je hoe je goedkoop internet kan vinden!

Goedkoop internet

Je wilt graag het beste internet, maar het liefst ook geld besparen. Op zoek naar goedkoop internet dus. Wat het goedkoopste internetabonnement voor jou is, hangt af van een aantal factoren, namelijk: de internetsnelheid, de internetaansluiting en de provider. In dit artikel komen ze één voor één aan bod. Zo helpt Roos jou om het goedkoopste internet te vinden.

Goedkoopste internet

Voor de duidelijkheid: hét goedkoopste internet abonnement voor iedereen bestaat eigenlijk niet. Een internet abonnement is voor iedereen anders. Zo verschilt het aanbod per adres, omdat niet overal dezelfde verbindingen te krijgen zijn en niet alle providers hun diensten in elk gebied leveren. Daarnaast heeft iedereen andere voorkeuren. Als je niet supersnel hoeft te internetten, is een minder duur internet abonnement voor jou een optie.

Begin bij je huidige abonnement. Zit je nog goed of betaal je op dit moment misschien te veel? En wat is de internetsnelheid die je nu ontvangt? Ben je daarmee tevreden of zou je graag sneller willen? Misschien heeft je huidige of een andere provider wel gunstigere tarieven. Of kan je door een andere soort verbinding te kiezen een goedkoper abonnement afsluiten.

Wat voor jou de goedkoopste internetprovider is, hangt dus af van je adres, de snelheid die je wilt en de beschikbare providers en verbindingen.

Goedkoopste internetprovider

In Nederland kun je kiezen uit een boel verschillende internetproviders, afhankelijk van jouw adres dus. De ene internetprovider is natuurlijk goedkoper dan de andere. Enkele goedkope internetproviders zijn bijvoorbeeld T-Mobile, Youfone en Budget Alles-in-1. Maar ga dus niet zomaar voor een provider die zegt (de) goedkoop(ste) te zijn. Door internet te vergelijken kun je ontdekken wat de écht de goedkoopste internetprovider op jouw adres is.

Goedkoopste internetsnelheid

Qua internetsnelheid is het heel logisch: hoe hoger het aantal Mb/s dat je kiest (dus hoe sneller je internet), hoe hoger de abonnementskosten zijn (meestal). Kijk dus goed na welke snelheid jij nodig hebt. Dat hangt vooral af van waar je het internet allemaal voor gebruikt en op hoeveel apparaten dit gebeurt. Zit jij nu op 100 Mb/s, maar denk je dat je het met 50 Mb/s ook wel redt? Kijk dan eens of er een goedkoper internetabonnement voor je beschikbaar is. Ga je de komende tijd veel vernieuwen in je huis? Bedenk dan eens hoeveel apparaten je gaat aanschaffen die ook van het internet gebruik maken. Denk aan een slimme wasmachine, koelkast of home-assistent. Ook die gebruiken wat van je Mbs natuurlijk! Minder Mb/s betekent niet altijd goedkoper internet, het ligt namelijk ook aan de aansluiting die je hebt of gaat kiezen. Hoe dat werkt lees je in de volgende alinea.

Goedkoopste internetverbinding

Er zijn verschillende soorten internetverbindingen die je kunt kiezen; (A)DSL, kabel en glasvezel. Hier heb je alle voor- en nadelen van deze aansluitingen op een rijtje. Niet alle verbindingen zijn via elke provider te krijgen, en ook niet op alle adressen. Wat voor jou de snelste verbinding kan zijn, hangt dus vooral af van wat je te kiezen hebt aan providers én verbindingen. Wat moet je weten over de snelheid en kosten van de soorten internetverbindingen?

Glasvezel is het snelste internet, en nu ook nog vaak het duurste. Deze verbinding is nog niet in heel Nederland beschikbaar.

DSL is het langzaamst en meestal ook het goedkoopste internet. Deze verbinding gaat via de telefoonlijn, binnen DSL heb je ADSL en VDSL. ADSL is bijna overal beschikbaar, maar de snelheid is afhankelijk van de afstand tot de centrale van een provider. Hoe verder je daar vandaan woont, hoe minder goed de internetsnelheid. Soms is er vanaf een aantal kilometer al weinig signaal. Bij VDSL komt de internetverbinding niet vanaf de centrale, maar van een kastje bij jou in de buurt. Hierdoor is VDSL vaak net iets sneller dan ADSL.

Kabelinternet komt binnen via de kabel van de televisie, waardoor je dit soort internet altijd in combinatie met een tv-pakket moet afsluiten.

Goedkoop internet vergelijken

Om erachter te komen wat voor jou goedkoop internet is, is het raadzaam om een vergelijking te maken. Door op de ‘Start met besparen’ knop te drukken, maakt Roos op basis van jouw adres, je gewenste snelheid, het soort verbinding en de provider die je kiest, een overzicht van de voordeligste abonnementen en goedkoopste internetproviders. Je ontvangt de aanbiedingen vanzelf in je inbox! Zo zie je hoeveel jij kunt besparen én hoeveel je er qua snelheid daarbij ook nog op vooruit kunt gaan.

In slecht 2 minuten helpt Roos jou besparen op je TV & Internetaansluiting.

energie besparen

Upload je contract of vul je data handmatig in en Roos houdt voortaan jouw internetabonnement in de gaten, vertelt je als je te veel betaalt en geeft je een seintje wanneer je contact afloopt. Supersnel besparen zonder moeite!

Ik wil minder betalen

Goedkoop internet abonnement

Roos kan ook rekening houden met andere opties voor je abonnement. Zo zijn er vele extra’s die je bij een internetabonnement kunt afsluiten. Daarnaast zijn er voor internet verschillende abonnementsvormen. Je kunt kiezen voor alleen internet, internet en tv, of alles in 1 (internet, tv en/of bellen). De kosten voor internet zijn meestal hoger dan die voor tv en bellen. Hieronder bespreken we de overwegingen bij deze verschillende bundels.

Goedkoop internet en tv pakket

Gebruik je naast internet ook veel televisie? Dan ben je misschien voordeliger uit met een combi-abonnement van internet en tv. Je hebt dan één provider en één moment van afschrijving. Dat scheelt weer gedoe. Lees hier meer over internet en tv vergelijken. Of check dit artikel over digitale tv los.

Goedkoop internet en bellen pakket

Kijk je eigenlijk nooit televisie, maar gebruik je nog vaak de huistelefoon? Dan kun je ook kiezen voor een abonnement met goedkoop internet en vaste telefonie. Of een abonnement voordelig is, hangt dan af van de internetkosten en de prijs die je betaalt voor het vaste bellen. Roos neemt ook losse abonnementen mee om de goedkoopste internet en bellen-deal voor jou te vinden.

Goedkope alles-in-1 internet bundel

Misschien ga je liever voor alles-in-1: internet, tv en bellen. Vaak is alles-in-1 voordeliger dan het afsluiten van drie losse abonnementen. Roos vergelijkt ook het voordeligste alles-in-1-pakket met de drie goedkoopste losse abonnementen. Daarbij houdt zij rekening met de internetsnelheid, het zenderpakket en het aantal belminuten (of de kosten per minuut) dat je bij alles-in-1 en de losse abonnementen krijgt. Op basis daarvan kan jij vervolgens een beslissing maken.

Laat Roos voor jou goedkoop internet vergelijken

Klaar om de beste aanbiedingen te ontvangen? Klik op ‘Start met besparen’ en zie hoeveel jij kunt besparen.

Start met besparenHou meer geld over voor leuke dingen

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Jip Hoestra) een e-mail over dit artikel