Internet tv & bellen
2 min leestijd

Prijswijzigingen bij Vodafone per 1 september 2016

Het viel Roos op. Na de eerdere prijswijzigingen van KPN, Telfort, XS4ALL en Ziggo komt Vodafone per 1 september aanstaande ook met een aantal tariefswijzigingen en aanpassingen aan het Interactieve TV en vast bellen pakket.

Opzeggen en overstappen bij tariefsverhoging

Roos dook onlangs al in je rechten als consument bij een tariefsverhoging van een internet provider. Het consumentenrecht bepaald dat een tariefsverhoging door een internet provider, hoe klein dan ook, ertoe leidt dat je als consument contractvrij wordt, en met jou een groot deel van de klanten van de internet provider, in dit geval Vodafone.

Vodafone is verplicht om je minimaal een maand van te voren op de hoogte te brengen van een tariefsverhoging. Is de verandering voor jou als consument negatief, en dat is een tariefsverhoging, dan kan je zonder verdere kosten je abonnement direct opzeggen en ben je direct vrij om over te stappen.

Interactieve TV bij Vodafone

TV Start van Vodafone heet vanaf 1 september Interactieve TV. Het tarief van dit pakket wordt verhoogt naar € 15 per maand. Afhankelijk van hoe lang je al klant bent (voor of na 21 juli 2015) zal dit een verhoging zijn van € 2,50 of € 1,50.

FOX Sport Eredivisie 1 onderdeel van het basis TV pakket

Met de start van het nieuwe voetbalseizoen, per 1 augustus, zijn de belangrijkste eredivisiewedstrijden direct te volgen bij Vodafone Thuis. Van de 6 kanalen FOX Sports wordt kanaal 1 toegevoegd aan het TV-basispakket. Hierdoor stijgt de prijs van het Interactieve TV pakket.

FOX Sports 1 Eredivisie kun je ook kijken met de TV Anywhere App en heeft Begin Gemist.

FOX Sports Compleet gewijzigd

Per 1 september zijn alle FOX Sports pakketten samengevoegd onder de naam FOX Sports Compleet. Maar wat zit er dan in? Dit pakket bevat de kanalen 2 tot en met 6 uit het huidige FOX Sports Compleet pakket, inclusief Wedstrijd Gemist en FOX Sports GO. De prijs van FOX Sports Compleet gaat omlaag naar € 12,50 per maand, dit was € 25 per maand.

History Channel nu ook in het basispakket

Na de eerdere toevoeging van Disney Channel aan het basis pakket wordt nu ook History Channel onderdeel van het Vodafone Thuis basispakket. History Channel brengt bekende verhalen en verborgen gebleven avonturen op een moderne manier. Met hedendaagse filmtechniek, levendige reconstructies en pakkende verhalen neemt History Channel je mee.

Verhoging tarieven vast bellen

Vodafone wijzigt ook de beltarieven van Vodafone Thuis. Zo bel je vanaf 1 september voor € 0,11 per minuut naar vaste en mobiele nummers en is dit ook het starttarief per gesprek.

Wil je naar het buitenland bellen, goed nieuws. Ook dat wordt goedkoper. Vanaf 1 september bel je naar de meeste west Europese landen en Noord Amerika voor € 0,11 per minuut in plaats van € 0,19 en naar Marokko voor € 0,40 per minuut in plaats van € 0,83 per minuut.

Wat zijn je opties?

Ben je hiermee tevreden, dan gaat per 1 september je abonnement van Vodafone Thuis hierin over. Wil je dat niet, dan kan je het abonnement opzeggen of wijzigen en overstappen naar een internet provider die beter past bij je situatie. Roos helpt je daar graag bij. Wij zeggen je oude abonnement op en zorgen voor een zorgeloze overstap naar een nieuw internet, tv en bellen pakket.

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel