Mobiel
2 min leestijd

Bespaartips voor studenten

Studenten hebben een heleboel uitgaven: studiegeld, schoolboeken, boodschappen, feestjes,… Daarom bedacht Roos een paar bespaartips. De allerbelangrijkste? Het zetten van contractwekkers bij Roos. Zo betaal je als student nooit te veel voor je vaste lasten én hoef je niet zelf de goedkoopste deals uit te zoeken. Je hebt wel wat beters te doen…

Op kamers: al je zaken piekfijn op orde

Begint je studentenleven en ga je op kamers? Fijn! Er komen leuke tijden aan, maar als volwassene heb je ook meer verantwoordelijkheid. Vanaf nu moet je je eigen zaakjes regelen. En dat kun je maar beter slim aanpakken om financiële problemen te vermijden. Boven je studiekosten komen er allerlei vaste uitgaven waar je vroeger niet mee te maken had: je eigen boodschappen, maar ook de huur, de energierekening, een mobiel abonnement, en allerlei verzekeringen. Om het je makkelijker te maken, geeft Roos je een aantal onmisbare bespaartips voor studenten!

De goedkoopste abonnementen, contracten en verzekeringen voor studenten

Voor vaste lasten wil je zeker niet te veel betalen. Daarom is het als student extra belangrijk om altijd de goedkoopste contracten, abonnementen en verzekeringen te kiezen. Door op tijd over te stappen kun je honderden euro’s besparen. Maar hier zit het addertje onder het gras: steeds de beste energie-, internet- en mobiele aanbieding zoeken vraagt veel tijd. Tijd die jij, als student, waarschijnlijk niet hebt. Met al die papers, tentamens en vrienden wordt het moeilijk om vergelijkavondjes in te plannen. En je kan vast wel spannendere bezigheden bedenken dan eindeloze vergelijkingssites doorscrollen om de goedkoopste deals te zoeken…

Roos helpt je geld en tijd te besparen

Stop maar met zuchten, want Roos helpt je! Besparen op vaste lasten doe je zonder moeite, door contractwekkers te zetten. Zet bijvoorbeeld een contractwekker voor je mobiele abonnement, dan wekt Roos je wanneer dat abonnement gaat verlopen. Je krijgt er meteen de beste overstap- en verlengdeals bij, direct in je mailbox. Simpel!

Roos geeft je ook overzicht!

Je hebt al genoeg zorgen aan je hoofd. Chaos in je contracten en verzekeringen hoef je er echt niet bij te hebben. Daarom kun je bij Roos makkelijk een overzichtelijk schema aanmaken, waarin je al je contracten, abonnementen, en andere persoonlijke documenten met einddata kan verwerken. In je eigen Mijn Roos-account kun je die 24/7 checken. Handig!
Waarvoor kun je nog wekkers zetten? Dat lees je in het artikel ‘Checklist voor studenten‘.

Financieel studieplan voor studenten

Een andere handige bespaartool voor studenten vind je op financieelstudieplan.nl. Die dienst is, net als de contractwekker van Roos, helemaal gratis. Daar kun je je eigen studiebegroting maken, en je eigen uitgaven met die van andere studenten vergelijken. Ook krijg je hier inzicht in je lening, en zie je hoeveel je nog moet terugbetalen. Als je als student contractwekkers zet en ook nog eens je eigen financieel studieplan aanmaakt, kan het niet fout gaan!

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel