Mobiel
3 min leestijd

Mobiel abonnement kiezen in 5 stappen

Roos werd duizelig van het aantal aanbieders van mobiele abonnementen en telefoons en begon verschijnselen van keuzestress te vertonen. Inmiddels heeft ze een handleiding gemaakt om het beste mobiel abonnement kiezen voor jouw situatie makkelijker te maken.

Een mobiel abonnement kiezen in 5 stappen

   • Stap

    Sim only of abonnement met telefoon?

    Heb je een grote barst in je scherm en kijk je al maanden smachtend uit naar de verloopdatum van je contract? Dan is het simpel, je hebt een nieuwe telefoon nodig. Dan zijn er twee opties: Je kunt ervoor kiezen om een losse telefoon te kopen in combinatie met een sim only abonnement, of je kunt een mobiel abonnement kiezen waarbij je een telefoon krijgt. Uiteindelijk ben je met optie 1 goedkoper uit. Wil je liever niet in een keer een smak geld over de toonbalk gooien? Dan is een abonnement meer iets voor jou.
    Heb je eigenlijk nog een goede telefoon, dan is het verstandig om je abonnement niet te verlengen, maar voor een sim-only abonnement te kiezen.

   • Stap

    Hoeveel bel en sms je?

    Haal je telefoonrekeningen eens tevoorschijn en bekijk hoeveel belminuten je nou echt nodig hebt. Je kunt meestal kiezen uit belminuten die beginnen bij 50 en oplopen tot 400 belminuten. Zou je je telefoon willen ductapen aan je hoofd, dan kun je zelfs voor onbeperkt bellen kiezen.
    Als je een nieuw abonnement gaat uitzoeken, dan is dit een goed moment om te bekijken hoeveel belminuten je echt nodig hebt. Had je bij je vorige abonnement elke maand fiks wat belminuten over doordat je steeds vaker via apps zoals Whatsapp communiceerde? Dan is dit een goed moment om je belbundel te verlagen. Betaalde je juist elke maand een flink bedrag belminuten buiten je bundel? Dan kun je maar beter verhogen, omdat je veel meer betaalt voor minuten buiten je bundel dan binnen je bundel.

  Wil je weten hoeveel MB je nodig hebt? Bekijk dit artikel dan eens: Hoe kies je de juiste databundel?
  • Stap

   Internetbundel kiezen

   De mogelijkheden van een smartphone zijn tegenwoordig eindeloos. Van het tracken van je sportieve prestaties tot gratis bellen en chatten via Whatsapp, Skype, Viber en Google Voice. Een goede internetbundel wordt daarom steeds belangrijker. Je kunt er ook voor kiezen om kosteloos te surfen, maar als je in een gebied woont waar er niet veel wifi-spots zijn, heb je toch echt een probleem. Als je bovendien onderweg bent, in de auto, op de fiets of lopend, dan kun je niet internetten.

  • Stap

   Contractduur bepalen

   De laatste afweging die je moet maken is de duur van je contract. Krijg je de kriebels van het idee dat je ergens twee jaar aan vast zit? Kies dan voor een maandelijks opzegbaar contract, of voor een jaar. Spreid je liever de kosten van de telefoon over een langere periode? Dan is het tweejarige contract iets voor jou. Bovendien kun je soms extra kortingen krijgen als je voor een contract tekent voor langere duur.

  • Stap

   Roos helpt bij een mobiel abonnement kiezen

   Hopelijk heeft Roos je nu een beetje op weg geholpen bij het juiste mobiel abonnement kiezen voor jouw situatie. Of je gaat voor sim only of voor abonnement met mobieltje. Het aantal belminuten weet je inmiddels ook. Begin met googelen en je merkt al gauw dat er enorm veel aanbieders zijn van mobiele abonnementen. Geen stress, je kunt aan Roos je voorkeuren doorgeven en zij stuurt je alleen de deals die voor jou interessant zijn. Scheelt jou een hoop gescroll!
   Weet je al je voorkeuren maar eindigt je contract pas over een poosje? Stel dan een contractwekker in bij Roos en zij geeft je een seintje als je contract afloopt, samen met de beste deals met al je voorkeuren.

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


  Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

  Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel