Mobiel
3 min leestijd

Mobiel abonnement kiezen? Roos geeft 7 tips

Wil jij net als Roos een abonnement voor je mobiele telefoon, maar weet je van gekkigheid niet waar je het zoeken moet? Om je lange middagen achter de computer te besparen, geeft Roos je een aantal tips. Zo wordt het zoeken naar een geschikt mobiel abonnement veel gemakkelijker!

7 handige tips bij kiezen mobiel abonnement

Hier komen ze. Extra tip: lees zeker de nummer 7!

  • Last van bundelstress? Kies de juiste belbundel!

   Zit je elke maand fiks over je belbundel heen en lig je wakker over de kosten hiervan? Zorg er dan voor dat je bij een nieuw mobiel abonnement een bundel kiest die bij je past. Zo zit je niet in de stress over een te hoge rekening. Je kunt beter een wat ruimere belbundel nemen, dan dat je iedere maand tekortkomt. De kosten voor bellen buiten je bundel zijn namelijk wel 2 of 3 keer zo duur! Je kunt er ook voor kiezen dat wanneer je belminuten op zijn, je niet meer kan bellen. Een bundel met onbeperkt bellen kiezen kan ook altijd.
   Hulp nodig bij het kiezen van aantal belminuten?

  • Let op afronding seconde of minuut

   Vanaf 2013 zijn providers verplicht een mobiel abonnement aan te bieden waar geen starttarief wordt gehanteerd en waar je betaalt per seconde. Misschien dacht je dat je dit altijd al deed, maar helaas. Bij de meeste providers betaal je per minuut. Dit betekent dat als je 1 minuut en 5 seconden belt, je 2 minuten betaalt. Zo ben je wel heel erg snel door je belminuten heen!

  • Kies een telefoon die bij je past

   Waarvoor wil je de telefoon gebruiken? Ben je van plan veel te internetten op je telefoon, te gamen, de telefoon voor je werk te gebruiken of alleen te bellen? Je kunt kiezen voor een simpele smartphone of voor een super geavanceerde met de nieuwste technische snufjes. Daar betaal je dan natuurlijk ook voor. Bedenk dus eerst wat je er allemaal mee wilt doen, en zoek er dan een die bij je past. Roos helpt je hier graag bij!

  • Belminuten meenemen naar volgende maand

   Het is helemaal niet de normaalste zaak van de wereld om de minuten waar je voor hebt betaald, mee te nemen naar de volgende maand. Bij de meeste providers vervalt je tegoed van de vorige maand. Bij enkele uitzonderingen zoals Hollandsnieuwe en Vodafone zijn er abonnementen waarbij je je tegoed mee kunt nemen naar de volgende maand.

  • Databundel kiezen

   Je hebt nu als het goed is een nieuw glimmend rechthoekig object op het oog, nu is het tijd om te bedenken of je een internetbundel nodig hebt en zo ja, van welke grootte. Ben je van plan veel te gaan internetten op je smartphone? En ga je dat ook vaak buitenhuis doen? En wat wil je er precies mee?
   Als je alleen je mail wilt checken en social media bekijken, dan heb je voldoende aan een mobiel abonnement van 500 MB. Wil je elke dag op de fiets naar je werk je online Spotify playlist beluisteren? Dan heb je wel wat meer MB nodig.
   Meer weten over databundels? Lees dit artikel eens!

  • Bellen in buitenland

   Ben je een avontuurlijke wereldreiziger of ga je voor je werk veel naar het buitenland? Dan is een buitenlandbundel wel wat voor jou. Zonder zo’n bundel kunnen de kosten erg uit de hand lopen als je eventjes een paar selfies bij het prachtige cliff wil opsturen naar je vrienden.

  • Zo, je bent helemaal klaar om je contractwekker te zetten!

   Nu je goed weet wat je precies wilt voor je volgende mobiele abonnement, ben je al toe aan de laatste en gemakkelijkste stap: het zetten van je contractwekker. Dat kan hier! Als jij de einddatum van je huidige abonnement invult en je wensen voor je volgende mobiele contract aangeeft, stuurt Roos je voor het aflopen van je mobiel abonnement een wekkermailtje met interessante, persoonlijk voor jou uitgezochte deals. Zo wordt kiezen wel heel gemakkelijk.

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


  Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

  Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel