Autoverzekering
3 min leestijd

Zakelijke autoverzekering, hoe ziet die eruit?

Heb jij een auto die jij voornamelijk zakelijk gebruikt? Dan is het goed om een zakelijke autoverzekering af te sluiten. Maar wat is eigenlijk een zakelijke autoverzekering en welke prijzen komen hierbij kijken? Lees het hier

Ben jij voor werk veel onderweg in een auto of heb jij medewerkers die veel gebruik maken van wagens? Dan is het goed om na te denken om een zakelijke autoverzekering af te sluiten. Maar wat is een zakelijke autoverzekering en welke prijzen worden hiervoor gehanteerd? Je leest het allemaal in deze blog.

Wat is een zakelijke autoverzekering?

De zakelijke autoverzekering is de verzekering die wordt afgesloten op een auto die wordt gebruikt voor de zaak. Dit kan bijvoorbeeld wanneer je veel klanten bezoekt voor werk of veel naar afspraken hebt en hierdoor veel onderweg bent. Gebruik jij jouw auto nou veel voor zakelijke afspraken? Dan is het goed om een zakelijke verzekering af te sluiten. Om een moment dat jij de auto meer privé gebruikt dan zakelijk, moet je de auto zowel privé als zakelijk verzekeren. Gebruik je de auto meer zakelijk dan privé? Dan mag je de auto voor beide gebruiken zakelijke laten verzekeren. Het is belangrijk om te weten dat de auto zakelijk verzekerd moet zijn als je hem voor zakelijke einddoelen gebruikt.

In 2 minuten minder betalen voor je autoverzekering?


autoverzekering

Bespaar automatisch op je autoverzekering. Vul eenmalig je gegevens in en Roos houdt voortaan jouw autoverzekeringpremie in de gaten, vertelt je als je te veel betaalt en geeft je een seintje wanneer je contact afloopt.


Ik wil minder betalen

Zakelijk autoverzekering vergelijken

Voor de verzekering wil je natuurlijk niet onnodig te veel geld betalen. Je kijkt dan natuurlijk naar de premie. Er zijn een hoop aanbieders die voor verschillende prijzen een premie aanbieden. Daarvoor is het goed om te vergelijken en te kijken welke premie het beste bij jou past. De prijs van de premie wordt ook bepaald door het type premie wat je kiest. In totaal zijn er drie type premies waaruit je kan kiezen: WA, WA beperkt casco en WA volledige casco. De prijs wordt bepaald door de mate van de verzekerde waarde. Bij een WA-verzekering ben je slechts verzekerd voor de schade die je bij andere toebrengt en bij een WA volledig casco ben je ook verzekerd voor de schade die jij jezelf toebrengt. Bekijk dus vooraf goed waar jij je voor wilt verzekeren.

Online een autoverzekering afsluiten voor de zaak

Het afsluiten van een zakelijk autoverzekering kan gemakkelijk online. Het eerste wat je moet doen is gegevens achter laten. De verzekeraar heeft jouw huidige beroep, postcode en kenteken nodig. Ze willen ook graag weten hoeveel jaren jij schadevrij hebt gereden. Zo kan de verzekeraar de basispremie bereken. De volgende stap is om het type verzekering te kiezen. Wil jij een WA, WA beperkt casco of WA volledige casco verzekering afsluiten? Na deze stap kan je nog extra’s opties kiezen zoals pechhulp of schadeverzekering voor inzittenden. Om alles compleet te maken, moeten de gegevens van jouw bedrijf ook genoteerd worden. Zo staat de verzekering op het juiste bedrijf. Na het doorlopen van al deze stapjes ben jij zakelijk verzekerd.

Roos helpt jou met het afsluiten van een zakelijke autoverzekering

Roos helpt je op drie gebieden:

  • Geld besparen: Onze gebruikers besparen gemiddeld € 1500 per jaar op energie, verzekeringen, mobiel, internet + tv + bellen en veel meer abonnementen.
  • Grip op je uitgaven: Creëer overzicht over je maandelijkse uitgaven. Ontvang slimme seintjes als je geld kan besparen of het beter kan. Bespaar tijd en geld om echt leuke dingen te doen.
  • Slimme seintjes: als je in actie moet komen om te besparen, suggesties voor betere producten en tips voor je persoonlijke financiën.
Start nu met besparenGrip op je maandelijkse uitgaven met Roos

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Shakaya Janse) een e-mail over dit artikel