Overstappen naar glasvezel voor 30% internet gebruikers niet interessant

36 procent van de huidige gebruikers van DSL- of kabelinternetverbindingen is niet van plan over te stappen naar glasvezel. Zes procent van de Nederlanders wil dit wel, nog eens 4 procent heeft al ingetekend bij een glasvezelinitiatief. Dit komt naar voren uit onderzoek van Telecompaper in november 2015.

Door Roos op 20 januari 2016 met een leestijd van 1 minuut

Overstappen op glasvezel

25 procent van van de huidige DSL- en kabelinternetverbindingen wil wel overstappen op glasvezel maar heeft hier nog niet de mogelijkheid voor omdat er nog geen glasvezel aanwezig is. Nog eens 28 procent van de internetgebruikers weet niet of ze het komende jaar willen overstappen.

Zowel kabel als DSL gebruikers geĆÆnteresseerd in glasvezel

Als er wordt gekeken naar het type aansluiting dat potentiƫle overstappers naar glasvezel nu hebben, dan is er relatief weinig verschil tussen mensen met een DSL-aansluiting (8%) en mensen die vast internet hebben via kabel (6%). Dit is ondanks de gemiddeld wat hogere snelheden die er momenteel geboden worden met kabelinternet versus DSL.

39 procent kabelinternet gebruikers geen interesse in glasvezel

Verder geeft 39 procent van de mensen met kabelinternet aan geen belangstelling te hebben voor een overstap naar glasvezel in het komende jaar, terwijl dit bij mensen met een DSL-aansluiting 31 procent is. Mogelijk heeft dit te maken met de gemiddeld wat hogere snelheden die er momenteel geboden worden met kabelinternet versus DSL.

Verschillen belangstelling DSL en kabelinternet voor glasvezel

Er zijn ook behoorlijke verschillen te vinden tussen gebruikers van vast internet van DSL en kabel wanneer er gekeken wordt naar belangstelling voor glasvezel maar geen beschikbaarheid. 35 procent van de eerste groep (DSL) stelt wel belangstelling te hebben voor een overstap, maar geen glasvezelaanbieder te hebben die hier in kan voorzien. Bij kabel geldt dat voor 24 procent van de internetgebruikers.