Internet tv & bellen
1 min leestijd

Overstappen naar glasvezel voor 30% internet gebruikers niet interessant

logo dagen color

€ 1.000 in 14 dagen verdienen?

Wil je geld besparen op je maandelijkse uitgaven en meer tijd en geld overhouden voor de leuke dingen in het leven? Meld je dan aan voor onze e-mailreeks ‘in 14 dagen minder geld uitgeven’. Doe je mee?

Ja, ik wil meer wetenJe ontvangt elke dag een leuke én makkelijke bespaartip in je e-mail!

 

Overstappen op glasvezel

25 procent van van de huidige DSL- en kabelinternetverbindingen wil wel overstappen op glasvezel maar heeft hier nog niet de mogelijkheid voor omdat er nog geen glasvezel aanwezig is. Nog eens 28 procent van de internetgebruikers weet niet of ze het komende jaar willen overstappen.

Zowel kabel als DSL gebruikers geïnteresseerd in glasvezel

Als er wordt gekeken naar het type aansluiting dat potentiële overstappers naar glasvezel nu hebben, dan is er relatief weinig verschil tussen mensen met een DSL-aansluiting (8%) en mensen die vast internet hebben via kabel (6%). Dit is ondanks de gemiddeld wat hogere snelheden die er momenteel geboden worden met kabelinternet versus DSL.

39 procent kabelinternet gebruikers geen interesse in glasvezel

Verder geeft 39 procent van de mensen met kabelinternet aan geen belangstelling te hebben voor een overstap naar glasvezel in het komende jaar, terwijl dit bij mensen met een DSL-aansluiting 31 procent is. Mogelijk heeft dit te maken met de gemiddeld wat hogere snelheden die er momenteel geboden worden met kabelinternet versus DSL.

Verschillen belangstelling DSL en kabelinternet voor glasvezel

Er zijn ook behoorlijke verschillen te vinden tussen gebruikers van vast internet van DSL en kabel wanneer er gekeken wordt naar belangstelling voor glasvezel maar geen beschikbaarheid. 35 procent van de eerste groep (DSL) stelt wel belangstelling te hebben voor een overstap, maar geen glasvezelaanbieder te hebben die hier in kan voorzien. Bij kabel geldt dat voor 24 procent van de internetgebruikers.

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel