Inzicht
3 min leestijd

Roos is supporter van het Financieel Paspoort

Roos vindt het belangrijk dat iedereen overzicht en inzicht heeft in zijn lopende contracten voor vaste lasten. Al deze contracten opgeteld maken een groot deel uit van het de maandelijkse vast lasten waarvoor je hard werkt. Roos helpt je om grip op al die contracten te krijgen, nooit meer teveel te betalen en zeker te weten dat jij goed zit.

Wat doet het Financieel Paspoort?

Net zoals Roos je inzicht geeft in je vaste lasten heeft de stichting achter het Financieel Paspoort een nog bredere missie. Zo wil het Financieel Paspoort het financieel bewustzijn van alle Nederlanders verhogen door het bieden van financieel inzicht.

Waarom het Financieel Paspoort?

Zoals je misschien ook wel weet uit je eigen omgeving en ervaring en wat blijkt uit onderzoek is dat mensen zich onvoldoende bewust zijn van de eigen financiële situatie. Veel mensen hebben te weinig interesse in hun financiële zaken en inzicht in pensioen uit angst om het niet te begrijpen en alleen maar meer vragen te krijgen.

Tegelijk zien we een terugtrekkende overheid de laatste jaren. Overheidsvoorzieningen nemen af of verdwijnen zelfs. Hierdoor ben je steeds vaker aangewezen op eigen middelen bij werkeloosheid, arbeidsongeschiktheid, overlijden en pensioen.

Het Financieel Paspoort heeft als missie om je te helpen met het creëren van een financieel overzicht dat eenvoudig, persoonlijk en begrijpelijk is en voldoet aan privacy vereisten. Het Financieel Paspoort biedt niet alleen een goed gereedschap om overzicht te krijgen van je financiële situatie, maar doordat je zelf beschikt over overzicht en de financiële gegevens getoond worden in een gestructureerde en digitale vorm, ontstaan vele mogelijkheden en kansen voor partijen in de financiële sector waarmee je zelf kunt kiezen om te koppelen.

Dus,

Snel een overzicht samenstellen over je financiën met overzichtelijk alle gegevens en belangrijke zaken voor jouw situatie.
Alleen maar jouw gegevens, je geeft zelf toestemming voor het ophalen van de gegevens bij de verschillende bronnen. Niemand anders kan de informatie zien, behalve jij.
In een oogopslag weten hoe je er financieel voor staat, de super simpele weergave geeft je gelijk inzicht met alles op een rij.

Maar hoe zit het met de privacy van het Financieel Paspoort?

Goed dat je het vraagt, heel belangrijk. Als je gegevens ophaalt worden ze nergens opgeslagen. Dat is goed om te weten.

Het Financieel Paspoort werkt als volgt. Bij het ophalen en verzamelen van je financiële gegevens deze nergens worden opgeslagen. De gegevens worden alleen getoond bij jou in de app, maar als je de app sluit verdwijnen alle gegevens weer. Als je de app opnieuw opent, worden de gegevens weer opnieuw verzameld. Zo heb je altijd de meest recente gegevens tot je beschikking en kan niemand er met je gegevens vandoor gaan. Prettig.

Het Financieel Paspoort, jij bepaalt met wie je je gegevens deelt

Het Financieel Paspoort biedt zelf alleen een overzicht aan. De financiele gegevens helpen je bij het aanvragen van financieel advies, een nieuwe hypotheek of inzicht in je lopende vaste lasten contracten zoals bij Roos. Je kan deze gegevens ook delen met andere partijen als jij dat wilt, hiervoor moet je dan toestemming geven. Zo kan iedereen zelf in controle zijn over je eigen financieel gegevens en de beste manier kiezen om je data te gebruiken.

En wat zegt Roos?

Roos is erg enthousiast over het Financiële Paspoort. Je bent de eigenaar van je eigen financieel gegevens. Het Financiële Paspoort maakt het mogelijk om je data bij elkaar te halen, en als je wilt te delen met andere relevante partijen die voor jou waarde toevoegen. Roos sluit zich graag bij het Financiële Paspoort aan zodat jij makkelijk je energiecontract informatie kan ophalen en vergelijken, kan checken of je niet teveel betaalt voor je autoverzekering of je mobiele abonnement. Doe je mee?

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel