Roos onderzoekt

Zorgverzekeringen vergelijken 2015 loont meer dan ooit!

Het aftellen is begonnen, je hebt nog ongeveer 6 weken de tijd om een nieuwe zorgverzekeraar uit te zoeken! Inmiddels zijn alle zorgpremies bekend. Wat opvalt is dat vergelijken dit jaar belangrijker is dan ooit. De prijsverschillen zijn behoorlijk: tot wel bijna driehonderd euro op dezelfde soort zorgverzekering! Roos begon alvast zorgverzekeringen te vergelijken. Dit is wat haar opviel.

Door Roos op 20 november 2014 met een leestijd van 2 minuten

Zorgverzekeringen vergelijken 2015

Roos vergeleek alvast de zorgverzekeringen en kwam erachter dat je enorm veel geld kunt besparen als je de verzekeringen eens goed naast elkaar legt. Dit artikel geeft je een verslag van dit onderzoek!

Bijna driehonderd euro besparen op restitutieverzekering

Dit jaar zijn de verschillen tussen de verzekeringen groter dan tevoren. Niet in de voorwaarden, maar in de prijs! De duurste restitutiepolis (113,95 euro per maand bij VGZ) zonder aanvullende verzekering is jaarlijks 276 euro duurder dan de goedkoopste (90,95 euro per maand bij Kiemer). De dekking van de basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar hetzelfde. Het gekke is dus dat je hetzelfde krijgt vergoed, maar er wel een prijsverschil bestaat van bijna driehonderd euro op jaarbasis!

Een restitutieverzekering goedkoper dan goedkoopste naturaverzekering

Wat ook vreemd is – het is wel een uitzondering – is dat de goedkoopste restitutieverzekering van Kiemer (90,95 euro per maand) goedkoper is dan de goedkoopste naturaverzekering (91,87 euro per maand bij Ohra). Dit betekent dat je bij Kiemer dus vrije keuze hebt in zorg en je minder per maand betaalt dan bij een naturapolis.

Budgetpolissen in overvloed

Steeds meer zorgverzekeraars zetten in op budgetpolissen. Eigenlijk is dat een sobere variant van de naturapolis. Prijsbewuste en gezonde mensen zullen deze goedkope polis interessant vinden. Voor hen maakt het niet zoveel uit naar welke zorgverlener ze gaan. Meestal kun je een budgetpolis alleen via het internet afsluiten. Het prijsverschil kan soms oplopen tot wel 15 euro per maand in vergelijking met de naturapolis en zelfs 25 euro vergeleken met de restitutiepolis. Maar, met een budgetpolis kun je bij nog minder zorgverleners terecht dan bij een naturapolis. Ook is het aantal behandelingen dat je vergoed krijgt minder.
Roos merkte bij het vergelijken dat een naturapolis en budgetpolis bijna niet meer van elkaar te onderscheiden zijn. Wel wordt er in vergelijkers aangegeven of je vrije keuze hebt in zorg of niet. Maar er wordt geen onderscheid gemaakt tussen budgetpolissen en naturapolissen. En aan de naam van de polis kun je niet altijd afleiden of het om een budgetpolis gaat, zoals bij Goede Keuze van VGZ.
Als je niet goed oplet en voor een budgetpolis kiest, kunnen de consequenties hiervan je duur komen te staan. Je wordt opgescheept met hoge kosten als je voor behandelingen het ‘verkeerde’ ziekenhuis binnenstapt. Mensen met een budgetpolis van Achmea kunnen niet terecht bij het Waterlandziekenhuis in Purmerend bijvoorbeeld. Zij moeten naar Hoorn afreizen voor het dichtsbijzijnde ziekenhuis. Gaan zij wel naar het Waterlandziekenhuis, dan moeten zij soms wel 50% van de gemaakte kosten ophoesten, spoedeisende hulp uitgesloten.
Lees meer over budgetpolissen

Vragen over zorgverzekering 2015?

Roos helpt je graag met het kiezen van een zorgverzekering! Na een middagje vergelijken, zijn er ook al veel vragen bij haar komen opborrelen. Loop jij ook ergens tegenaan, of snap je iets niet helemaal? Roos zoekt het graag voor je uit! Neem contact op met Roos en je krijgt zo snel mogelijk een persoonlijk antwoord. Je kunt je vraag trouwens ook direct op Facebook en Twitter stellen!

Wakker worden is nog nooit zo voordelig geweest!

Zet een contractwekker en Roos wekt je precies op het juiste moment. Zo vergeet je nooit meer een contract en bespaar je honderden euro's per jaar.

Zet een contractwekker