Energie
5 min leestijd

Goedkoopste energieleverancier

Wist je dat je flink geld kunt besparen door over te stappen van energieleverancier? Lees hier hoe Roos dat helemaal gratis voor je regelt!

Wist je dat je flink geld kunt besparen door over te stappen van energieleverancier? Niet-overstappers zijn gemiddeld € 1477 per jaar kwijt aan hun energiecontract. Stap je over, dan bespaar je al gauw € 116!* Dit bedrag verschilt sterk per consument, het kan dus meer of minder zijn. Wat ons betreft zeker waard om even uit te zoeken! Als je eenvoudig (een paar) honderd euro kunt besparen, waarom niet? Je betaalt toch ook niet in de supermarkt zomaar 100 euro extra voor je boodschappen? Daarom leggen we je in dit artikel uit hoe je de goedkoopste energieleverancier kunt vinden.

Wie is de goedkoopste energieleverancier?

Dit is een vraag die we regelmatig horen bij Roos. Een hele goede vraag ook! Want jij wilt natuurlijk de beste deal binnenslepen en bij Roos helpen we je daar maar al te graag mee. Je kunt de goedkoopste energie voor jouw situatie het beste vinden door energieleveranciers te vergelijken.

Wie de goedkoopste energieleverancier voor jou is, hangt af van je energieverbruik. Daarom raden we je ook aan om een vergelijking te maken met je meest recente jaarverbruik. Roos kan het ook voor je doen, dat is nog makkelijker! Vul hieronder snel je gegevens in en Roos gaat voor je op zoek. Dan krijg je binnen een mum van tijd de 3 beste opties, helemaal gepersonaliseerd voor jou, in je inbox!

Laat Roos voor mij energie vergelijken

De beste deal voor je energiecontract vinden is makkelijk. Roos vergelijkt automatisch alle energietarieven en aanbiedingen om zo tot het beste aanbod te komen voor jouw situatie en voorkeuren.

In 2 minuten minder betalen voor je energie?


energie besparen

Bespaar automatisch op je energiekosten. Vul eenmalig je gegevens in en Roos houdt voortaan jouw energiekosten in de gaten, vertelt je als je te veel betaalt en geeft je een seintje wanneer je contact afloopt.


Ik wil minder betalen

Goedkoopste energieleverancier 2021

Welke energieleverancier voor jou de beste prijs heeft, hangt af van een aantal factoren. Natuurlijk wordt de prijs voor het grootste deel door de leverancier bepaald. Maar een deel is afhankelijk van jouw situatie en voorkeuren. Zo bepalen alle onderstaande factoren samen of jij (straks) de goedkoopste energie hebt:

De economie, de overheid en energieleveranciers:

  • Ontwikkeling olie- en gasprijzen
   Gas- en stroomleveranciers stellen twee keer per jaar hun stroom- en gastarieven vast. Die hangen onder andere samen met de ontwikkeling van de globale olie- en gasprijzen.
  • Heffingskorting
   Elk Nederlands huishouden krijgt een deel van de energiebelasting terug in de vorm van een heffingskorting. Deze heffingskorting wordt verrekend met de energierekening. Dit bedrag varieert per jaar.
  • Concurrentie energieleveranciers
   Energiebedrijven zijn constant aan het concurreren. Met fikse welkomstkortingen en actietarieven proberen ze jou over te halen om over te stappen van energie. Door deze strijd kan jij van de scherpste energieprijzen profiteren.

Jouw situatie:

  • Regionale verschillen
   Waar je woont en in wat voor huis heeft gevolgen voor je energierekening. Zo verschillen de energiekosten van de netbeheerder per regio. In Nederland zijn tien gasregio’s die elk een ander tarief hanteren.
  • Type woning
   Ook het type woning waar je in woont heeft invloed op je energiekosten. Een vrijstaande woning of hoekwoning verbruiken bijvoorbeeld vaak meer energie dan een appartement. Door aanpassingen aan je woning te doen, zoals isolatie of dubbele beglazing kun je flink besparen.
  • Zonnepanelen
   Maak jij gebruik van zonnepanelen om je eigen energie op te wekken? Een gemiddeld zonnepaneel wekt ongeveer 236 kWh op per jaar. Bij het vinden van het beste energiecontract houdt Roos rekening met hoeveel je opwekt om het voordeligste energiecontract te bepalen.
  • Opzegvergoeding energieleverancier
   Check altijd eerst de einddatum van je energiecontract. Wil jij overstappen van energieleverancier maar loopt je energiecontract nog? Is de looptijd van je energiecontract afgelopen of heb je een contract voor onbepaalde tijd? Houd dan rekening met 30 dagen opzegtermijn. Heb je een contract met een bepaalde looptijd? Dan is de opzegvergoeding afhankelijk van de resterende looptijd van je energiecontract.

Jouw gebruiken en voorkeuren:

  • Energieverbruik en elektriciteitsverbruik
   De hoogte van je energiekosten hangt natuurlijk ook af van je energieverbruik. Gelukkig kun je hier goed op besparen: zet bijvoorbeeld de verwarming een graadje lager of was op 30 graden.
  • Persoonlijke voorkeuren
   Tot slot hebben hebben je persoonlijke voorkeuren ook invloed op de energieprijzen die je betaalt. Zo zit er vaak een verschil in de kosten voor grijze of groene energie. Je kunt in de bovenstaande widget aan Roos vertellen of je groene energie belangrijk vindt of niet.

Top 5 goedkoopste energieleveranciers

Zoals we hierboven hebben uitgelegd, is de prijs voor energie voor iedereen anders. Maar als je echt meteen een antwoord wilt hebben, zijn dit vijf goedkope energieleveranciers die bekend staan om de lage prijzen: United Consumers, Eneco, Oxxio, Vattenfall en Budget Energie.

Deze (veelal grote) energieleveranciers zijn overigens meestal niet de groenste. De vijf groenste energieleveranciers zijn Pure Energie, Vrijopnaam, Energie VanOns, om | nieuwe energie en Powerpeers. Over deze leveranciers kun je meer lezen in ons artikel over groene energie vergelijken.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier

Is je oog gevallen op een energieaanbod, dan zorgen wij voor je aanvraag en overstap. Vul je aanvraag aan met je persoonlijke gegevens en ingangsdatum en Roos regelt het voor je. Zo bespaar jij tijd en geld, zonder omkijken. De opzegging van je huidige energieleverancier wordt automatisch voor je geregeld. En je hebt na de aanvraag 14 dagen bedenktijd om je aanvraag toch nog te annuleren. Wel zo prettig.

Start met besparenHou meer geld over voor leuke dingen

Roos garandeert je veiligheid

Onafhankelijk en objectief. Voor ons is het belangrijk dat jij goed zit, daarin past alleen duidelijk objectief advies. Roos heeft geen banden met de aanbieders, behalve dat wij ze uitdagen om met de beste deal voor jou te komen.

Privacy & beveiliging. Jouw gegevens worden beschermd volgens de richtlijnen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Roos voldoet aan dezelfde beveiliging als de meest geavanceerde bankdiensten (256 bits TLS encryptie).

Jouw data blijft jouw data. Jouw data blijft altijd van jou. Niemand anders dan jij kan erbij. Je informatie wordt niet gedeeld met derden. Stoppen met Roos? Download je data en wij verwijderen daarna alle gegevens.

Meer lezen over de goedkoopste energieleveranciers

Zo, nu weet je waar je moet beginnen om een goedkoop energiecontract af te sluiten. Wil je meer lezen over het vinden van de goedkoopste energieleverancier? Lees dan alles over energie vergelijken, overstappen van energieleverancier, de energieprijzen 2021, groene energie vergelijken, tips om op energie te besparen, zorgen voor een lagere energierekening of je energiecontract opzeggen.

*Op basis van een gemiddeld verbruik van 2500 kWh en 1100 m3.

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


  Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

  Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Jip Hoestra) een e-mail over dit artikel