Alles over alles in 1: internet, tv en telefonie

De alles in 1 pakketten zijn net als multivitamines. Alles wat je nodig heb, krijg je in een keer binnen. Bij de alles in 1 pakketten is dat: tv, internet en telefonie. Bij het samenstellen van je pakket, heb je enorm veel keuzes te maken. Zo moet je bijvoorbeeld nadenken over de snelheid van het internet, de soort verbinding, digitale tv en nog veel meer. Hoog tijd dat Roos de opties voor je op een rijtje zet, zodat je weloverwogen een keuze kan maken.

Door Roos op 18 februari 2015 met een leestijd van 4 minuten

Alles in 1 pakketten steeds populairder

De laatste jaren zijn in Nederland de alles in 1 pakketten enorm in populariteit gestegen. Veel mensen zien er de voordelen van in om meerdere diensten bij één aanbieder onder te brengen. Op dit moment heeft maar liefst 87% van de Nederlandse huishoudens een gecombineerd pakket. Veelal gaat het om een combinatie van televisie en internet of televisie, internet en telefonie.

Verschillen tussen alles in 1 pakketten

Met een alles in 1 pakket breng je internet, televisie en telefonie onder bij één aanbieder. Maar met zoveel aanbieders op de markt, wat zijn eigenlijk de verschillen tussen al die pakketten? Er zijn een hoop verschillen te noemen, namelijk: de internetsnelheid, het aantal digitale (HD) televisiezenders en de mogelijkheid om bijvoorbeeld programma’s op te nemen of te pauzeren (interactieve televisie). Daarnaast worden er alles in 1 pakketten aangeboden waar je meerdere televisies op aan kunt sluiten of waarmee je ook met je tablet of smartphone televisie kunt kijken.

Eigenlijk kun je de alles in 1 pakketten waar Roos het in dit artikel over heeft, al niet eens meer alles-in-een noemen. Want de echte alles in een is de quad play. Dat is namelijk tv, internet, tv én mobiele telefoon in een scherpe deal.
Wat voor jou de beste deal is, hangt af van je persoonlijke wensen. In een meerpersoonshuishouden kan het interessant zijn om op meerdere televisies digitaal te kunnen kijken zodat ieder zijn favoriete programma’s in haarscherp beeld kan kijken. Kijk je eigenlijk altijd tv op je computer? Dan heb jij meer iets aan een combinatiepakket van alleen telefonie met internet.

Combinatiepakketten

Naast alles in een zijn er verschillende combinatiepakketten mogelijk. Heb je bijvoorbeeld geen vaste telefoon en je bent ook niet van plan deze aan te schaffen? Dan is internet en tv een combinatiepakket die voor jou interessant zou zijn. Je kunt de volgende combinaties maken:

    • Tv en vaste telefonie
    • Vaste telefonie en internet
    • Internet en tv
    • Vaste telefonie en tv

Opties bij alles in 1 pakketten

Roos legt voor internet, tv en bellen uit wat je opties zijn bij het afsluiten van een abonnement.

Internet

Als je een nieuw internet-abonnement gaat afsluiten, dan heb je een hoop keuzes te maken, zoals welke internetprovider, internetsnelheid en internetverbinding. Ook in een combinatiepakket, is het slim om eerst na te denken wat je precies wilt. Een belangrijke keuze is bijvoorbeeld de soort internetverbinding die je wilt; ADSL, kabel of glasvezel. Meer
informatie over het vergelijken van internet, vind je in het artikel ‘Internet vergelijken’.

Digitale tv

De meeste Nederlanders kijken tegenwoordig digitale televisie. Dit komt omdat de beeldkwaliteit velen malen beter is, je extra zenderpakketten kunt toevoegen en films kunt huren of tv-programma’s terugkijken. Om digitale tv te kunnen ontvangen, heb je wel extra apparatuur nodig: een digitale decoder.

Televisie opnemen

Er zijn ook decoders die een harde schijf hebben ingebouwd, zogenaamde Personal Video Recorders (PVR’s). Het is de digitale variant van de dvd-recorder. Met een dvd-recorder is het alleen mogelijk om analoge televisie op te nemen. Met een PVR is het mogelijk om programma’s op te nemen en kun je ook live tv pauzeren of live tv terugspoelen. Het is niet mogelijk een programma op te nemen op een dvd.

HD-tv

Met digitale televisie is het daarnaast mogelijk om zenders in High Definition (HD) te ontvangen. Dat kan niet analoog. Met HD wordt het beeld veel scherper en zie je ineens veel meer details.

Interactieve tv

Daarnaast kun je met digitale tv interactieve tv ontvangen. Interactieve tv is een dienst die televisieproviders aanbieden, soms tegen extra abonnementskosten. Je kunt met interactieve tv films huren en bekijken, tv pauzeren en terugspoelen, en ‘uitzending gemist’ kijken op je tv. Je kunt interactieve tv niet zomaar ontvangen via je televisie, ook hiervoor heb je een losse decoder of PVR nodig. Lees meer over interactieve tv.

Vaste telefonie

Ook voor vaste telefonie heb je opties. Je kunt grofweg kiezen uit twee soorten telefonie-abonnementen. Met het standaardabonnement bel (en betaal) je per gesprek en met de onbeperkte variant van een telefonie-abonnement kun je voor een vaste bedrag onbeperkt bellen naar vaste en meestal ook mobiele nummers.

Alles in een pakketten zijn goedkoper

Bij een alles in een pakket ontvang je dus internet, tv en/of bellen van één provider. Dat is handig, want dan heb je maar één nota en één aanspreekpunt. Ook kun je vaak een voordeligere deal scoren, dan dat je internet, tv en bellen apart afsluit.

Steeds meer consumenten hebben een combinatie-abonnement van internet, telefonie en digitale televisie (alles-in-1-pakket of triple play genaamd).
Naast het leveren van een internetverbinding, telefoonverbinding of tv-signaal zijn er meerdere opties die kunnen worden toegevoegd aan een abonnement, zoals een speciaal modem, meerdere computers aansluiten op het internet, spamfilter en een anti-viruspakket.

Liever dat Roos voor jouw vergelijkt?

Loopt je huidige contract pas over een tijdje af? Zet dan een contractwekker, geef al je voorkeuren door aan Roos en zij geeft je op tijd een seintje wanneer je kan overstappen. Ook ontvang je gelijk een aantrekkelijk aanbod die aan je voorkeuren voldoet. Zo blijft het vergelijken je bespaart!

Wakker worden is nog nooit zo voordelig geweest!

Zet een contractwekker en Roos wekt je precies op het juiste moment. Zo vergeet je nooit meer een contract en bespaar je honderden euro's per jaar.

Zet een contractwekker